Nordic Music Trade Mission LA: bransje og filmkomponister

For bransjepersoner er perioden 9. – 11. april. For filmkomponister er perioden 8. – 9 (10). april.

Skrevet av Rebeca 09.01.2019


Programmene for bransjepersoner og filmkomponister foregår parallelt og er delvis overlappende. Programmet for filmkomponister ligger nederst i artikkelen.

Nordic Trade Mission for bransjepersonerDen fjerde utgaven av Nordic Music Trade Mission til Los Angeles vil foregå i tidsrommet 9.-11. april i 2019. Bransjeprogrammet, som strekker seg over tre dager, vil fokusere på synkronisering (synk), A&R, marketing og management (både utøver og business/rights).

Programmet består av paneler med fokus på å bygge kunnskap om både bransje og marked. I tillegg blir det lagt opp til samtaler, bedriftsbesøk og nettverksbyggende arrangementer.

Målgruppe: selskaper som sitter på rettighetene til norsk repertoar, som management, forleggere og plateselskaper.

Programmet settes sammen med hovedvekt på eksport av repertoar innen popsjangeren (i vid forstand).

I 2018 bidro programmet med å introdusere den nordiske delegasjonen til mer enn 40 lokale bransjeaktører, i tillegg til at arrangementene tiltrakk seg mer enn 180 lokale aktører. Sett tilbake på de siste fem årene har de nordiske delegatene besøkt selskaper som Apple Music, Spotify, Kobalt/AWAL, Fox Music og Paradigm Agency Group. I tillegg til møter og seminarer får delegatene møte ytterligere lokale aktører under en mottakelse som arrangeres av det finske konsulatet i Los Angeles.

Årets prosjekt ledes av Music Finland på vegne av NOMEX og består av blant annet partnere fra det finske konsulatet i Los Angeles og koordineres av selskapet Nordic LA. Prosjektet er finansiert av »Nordic Culture Fund».

Slik søker du på Nordic Music Trade Mission til LA

Søk om deltagelse og reisetilskudd på opp til 10 000 NOK fra Music Norways ordning Bransjetilskudd til møtevirksomhet i stikk.no.

Fortell om hva du ønsker å oppnå og dine erfaringer fra å ha jobbet i og mot det amerikanske musikkmarkedet.

Søk om deltakelse innen 1. februar.

Se gjerne gjennom fjorårets rapport og aftermovie her: https://musicfinland.com/en/news/nordic-trade-mission.

Uttalelser fra tidligere deltakere

  • Nordic Trade Mission gir deg kunnskap utover det du faktisk trodde du trengte å vite om det amerikanske markedet. Det er en delingsplattform hvor man kan overføre erfaringer mellom nasjonale grenser og dyktige mennesker i musikkbransjen, sier Mia Hallesby i GILT.
  • Det er et fantastisk initiativ som jeg uten tvil kan anbefale andre i musikkbransjen å være med på, sier Robin Jenssen i EKKO Music Rights Europe.
  • Nordic Music Trade Mission er et inspirerende arrangement og fungerer som en perfekt blanding av nordisk relasjonsbygging og nettverksbygging i et definert marked. Jeg gleder meg alltid til å være med på dette, sier Peo Nylén i Cosmos Music Publishing AB.
  • Det øker faktisk verdien og posisjonen din i musikkbransjen, samt potensiale for nye avtaler i internasjonale markeder, sier Soffia Jonsdottir i Iceland Sync Management.

Nordic Film Composer Trade Mission til LAEn håndfull nordiske filmkomponister vil via dette programmet bli introdusert til filmmusikkmarkedet i Los Angeles og får mulighetene til nettverksbygging.

Dette er første gang et slikt program blir arrangert av NOMEX (nettverket for de nordiske eksportkontorene).

Programmet går over to dager og består av møter og diskusjoner med lokale aktører som er relevante for komponister. Det vil si agenter, managere, studioer, musikkrådgivere m. fl., alle med god kjennskap til Hollywood-markedet. I tillegg blir det lagt opp til bedrifts- og filmstudiobesøk.

Komponistenes trade mission går over to dager, 8.-9. april, men deltakerne vil den 10. april bli invitert med på musikkprogrammets «synk-dag». Der vil man gå gjennom et profesjonelt program med innhold om lisensiering i film, TV, reklame og møter med relevante aktører. Onsdag 10. april vil det også være en mottakelse i det finske konsulatet og et nettverksarrangement for deltakerne.

Programmet lages i samarbeid med en lokal partner som er godt etablert og har et bredt nettverk i den lokale filmscenen.

Her søker du om deltakelse på Nordic Film Composer Trade Mission til LA:

https://my.surveypal.com/Application-form-Nordic-Film-Composer-Trade-Mission-to-LA

Søk om deltakelse innen 1. februar.

Komponistene som får tilbud om deltakelse vil motta 10 000 NOK i reisetilskudd fra Music Norway

Har du noen spørsmål ta kontakt med helene@musicnorway.no