Norges første Music Hackathon finner sted under by:Larm

I 24 timer i strekk skal fire lag løse oppgaver i krysningfeltet mellom musikk og teknologi.

Skrevet av Rebeca 12.05.2015

Music Hackathon 600x400

Fra torsdag 5. til fredag 6. mars lager MashUP Norway Norges aller første Music Hackathon som en del av by:Larm Interactive. Music Hackathon arrangeres årlig på flere av de største musikkfestivalene i verden og nå ønsker MashUP å gjøre dette til et attraktivt arrangement også i Norge.

– Dette er en gøy måte å samle de beste hodene innenfor koding, design, musikk og andre smarte og kreative mennesker rundt en felles oppgave og ønske om å skape noe nytt. Et hackathon kan være alt fra ølbrygge-hackathon til gaming-hackathon, men denne gangen er det musikk. Poenget er å se hva som skjer i møte mellom flere med ulik bakgrunn og fag når de må løse en ukjent og gitt oppgave sammen på definert tid, forteller Ida Faldbakken som er co-founder av MashUP Norway.

Norge har et av de mest avanserte musikkmarkedene i verden, med høyest digitalandel og MashUP Norway er sikre på at Norge også kan lage de smarteste og beste løsningene for musikkmarkedet.

– En av de viktigste tingene for dette Hackathonet er fokuset på at forskning, utdanning, kommersielle aktører og næringsliv samles om noe helt konkret. Løsningene som til slutt blir produkter kan være Norges nye musikktech-innovasjon, eller en løsning som passer innenfor eldreomsorg eller i skole og utdanning, sier Faldbakken.

Music Hackathon på by:Larm er en arena for designere, programmerere, hackere, musikere og andre med én felles visjon – å konseptualisere, bygge og utvikle morgendagens produkter innenfor musikk og teknologi. De påmeldte deles inn i fire lag som hver får utdelt en utfordring i krysningsfeltet musikk og teknologi. Sammen skal de jobbe frem nye ideer og fremme innovasjon og entreprenørskap. Utfordringen skal løses på 24 timer, midt i by:Larms seminarområde på Vulkan Arena. I tillegg til ca. 2000 påmeldte delegater, besøker ca. 6-7000 publikummere by:Larm hver dag. Forhåpentligvis skal de alle få med seg årets teknologiske begivenhet.

– Tilbakemeldingen rundt dette hackathonet er enormt og folk synes det er utrolig gøy å bli med på!

Vinneren vil bli kåret av en kompetent og tverrfaglig jury som velger ut vinnercaset eller løsningen. Hva de legger til grunn, må man komme på Hackathones kåring fredag 6. mars for å få vite.

Vil du bli med og fronte innovasjon i Norge og fremtidens musikkteknologi? Meld deg på her