Norsk delegasjon til Tokyo

Hokuo Music Fest arrangeres for 5. året på rad.

Skrevet av Rebeca 06.11.2017

Trade 600


Det nordiske samarbeidet Hokuo Music Fest, som i år arrangeres 8.-10. november i Tokyo, består av seminarer, nettverksarrangementer og B2B-møter. Parallelt arrangeres en låtskrivercamp der nordiske låtskrivere får sjansen til å lage musikk med japanske låtskrivere representert av et utvalg japanske forleggere, samt showcase-konseptet Loud & Metal Mania.

I år drar syv norske musikkbransjerepresentanter fra fem selskaper til Tokyo for å lære om det japanske markedet gjennom et seminarprogram som blant annet tar for seg konsertmarkedet, streaming og PR. De får også muligheten til å møte viktige japanske aktører, og presentere sine bedrifter på en egen «trade day».

Selskapene som deltar er:

– Grappa musikkforlag– Indianer– Hacate Entertainment Group– Mas-Kina Recordings– Miss Fixit Agency

Music Norway ved Pål Dimmen er også til stede.

Denne gangen er Norge også representert på metal-showcasen Loud & Metal Mania, som arrangeres i samarbeid med den japanske promotøren Creativeman. Norske Beaten to Death ble plukket ut blant en rekke søkere, og de skal dele scene med finske Temple Balls, svenske Eleine og danske Defecto.

I tillegg er den norske låtskriveren og produsenten Kim Edward Bergseth plukket ut til å delta på årets låtskrivercamp. Han har solid track record både med asiatiske og norske artister (Shine, Tohoshinki, Kim Hyun Joong, Alexander Rybak, Hanne Sørvaag, Lido Lido, m.fl.), og vil skrive med profilerte japanske låtskrivere og produsenter.