Nutshell på London Jazz Festival

20 britiske bransjeaktører skal se norske artister på London Jazz Festival.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 12.11.2021

Terje Isungset Artic Ice
Terje Isungset har konsert på London Jazz Festival fredag 19. november.

De britiske aktørene skal delta på en mottakelse i forkant av konserten med Terje Isungset på Kings Place i London fredag 19. februar under London Jazz Festival som varer fra 12. – 21. november.

På mottagelsen skal besøksprogrammet Nutshell i Bergen promoteres og det vil bli vist film tatt opp under årets alternative Nutshell-arrangement som fant sted i Haugesund, hvor det var et meget begrenset antall utenlandske delegater som kunne delta. Prosjektet er et samarbeid mellom Vest-norsk jazzsenter, Music Norway og Den Norske Ambassaden i London.

– Jeg ser på dette som en ypperlig anledning til å restarte besøksprogrammene våre etter et lengre tids opphold. Norge generelt og Nutshell spesielt har vært ledende innen denne type arrangementer, men konkurransen har blitt hardere internasjonalt og flere land tilbyr tilsvarende «hospitality programs», sier Aslak Oppebøen, prosjektansvarlig for jazz i Music Norway

- Det er derfor viktig å opprettholde merkevaren Nutshell slik at det internasjonale jazzmiljøet fortsetter å holde et våkent øye med den norske scenen. Dette fører faktisk til flere bookinger for våre artister, sier Oppebøen.

Foruten Isungset spiller også Nils Petter Molvær på Ronnie Scott's og Hedvig Mollestad Trio på Cafe Oto under årets festival.

Music Norway vil også være til stede på konserten med Hedvig Mollestad på Cafe Oto torsdag 18. november, og deltar i tillegg på UKs Jazz Promotion Networks konferanse på Southbank Centre lørdag 20. november.