Nutshell under Sildajazz

Music Norway er tilstede på årets Nutshell under Sildajazz.

Skrevet av Kristiane Lunde 11.08.2021

Trygve Seim Mathilde
Trygve Seim spiller for delegater under Nuthell.

Nutshell er et internasjonalt besøksprogram for jazz arrangert av Vestnorsk jazzsenter, som har vært arrangert hvert år siden 2006. I år foregår programmet før og under Sildajazz i Haugesund i 11-15 august.

Nutshell samler spesielt inviterte internasjonale delegater og lar dem oppleve de norske artistene som inngår i festivalens program, og et eget lukket showcase-program som presenteres i ulike settinger i distriktet: i Haugesund, Skudeneshavn og på Vibrandsøy. Arrangementet fører ofte til både spillejobber og økt oppmerksomhet utenlands i ettertid.

- Vi er utrolig stolte over å få være vertskap for Nutshell akkurat i år. Både fordi det er en stor glede å få vise internasjonale aktører og det norske jazzmiljøet hva både Sildajazz og distriktet vårt har å by på, men også fordi det er ekstra viktig at den internasjonale utvekslingen nå kommer i gang igjen etter en lang periode med helt stengte grenser. De fleste norske jazzmusikere har konserter utenfor landegrensene som en viktig del av sitt levebrød, sier festivalsjef Andreas R Meland.

Kun en håndfull internasjonale delegater deltar fysisk i år, men konserter vil bli filmet og det vil senere bli arrangert spesialvisninger i norske ambassader rundt om i verden. I tillegg til de internasjonale delegatene deltar en lang rekke representanter for norske bookingselskap, festivaler og plateselskap. Arrangementet er et samarbeid mellom Rogaland Fylkeskommune, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Norsk jazzforum, Music Norway og Utenriksdepartementet.