Oslo Sinfonietta og delegater til Huddersfield

Oslo Sinfonietta spiller to konserter og norske delegater bygger nettverk på sentral festival for kunstmusikkfeltet.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 10.11.2023

Oslo Sinfonietta (Foto: Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS)
Oslo Sinfonietta (Foto: Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS)

Huddersfield Contemporary Music Festival (hcmf//) blir karakterisert som en av de viktigste festivalene for samtidsmusikk i europeisk sammenheng, og foregår fra 17. – 29. november.

Oslo Sinfonietta har to konserter åpningshelgen, som også er tidspunktet til det internasjonale delegatprogrammet som skjer under festivalen. Det er fem deltagere fra Norge i delegatprogrammet. I samarbeid med ambassaden i London arrangerer Music Norway en norsk mottakelse etter den siste konserten til Oslo Sinfonietta der 100 internasjonale delegater er invitert.

- Huddersfield er ikke bare en av de viktigste europeiske festivalene for ny kunstmusikk, men også en sentral møteplass for samtidsmusikkfeltet og en viktig arena for å komme i kontakt med komponister, arrangører og journalister fra hele verden. Å delta i delegatprogrammet kan hjelpe å innlede samtaler rundt nye bestilllingsverk og konsertengasjement, samt å spre kunnskap om og skape interesse for de to ensemblene jeg leder, og det norske kunstmusikkfeltet generelt, sier Sarah Ludwig-Simkin, daglig leder Oslo Sinfonietta og Cikada.

To konserter med Oslo Sinfonietta
Oslo Sinfonietta har konsert fredag 17. november i Lawrence Batley Theatre der de skal fremføre bestillingsverket PERSONHOOD, skrevet av Jennifer Walsh for Andreas Borregaard (akkordeon) og Oslo Sinfonietta.

Lørdag 18. november skal Oslo Sinfonietta fremføre verket Into the Blue av Øyvind Torvund og Skull av Rebecca Saunders.

- Festivalen programmerer vanligvis ut fra partneravtaler de inngår med land over tre år, og så får programmet deres fokus på de landene. Så det at det er så mye norsk på programmet i år uten at Norge er partnerland er veldig bra! Det viser at Oslo Sinfonietta er ettertraktet og at det høye nivået de holder, i kombinasjon med spennende program, er lagt merke til. Åpningshelga er alltid den viktigste, og det er stas at to av de fem konsertene som skjer da er viet et norsk ensemble. Når vi i tillegg er avsender på hovedmottakelsen for delegater den helga, forsterker det festivalens fokus på musikk fra Norge, sier Kaja Bjørntvedt prosjektleder i Music Norway.