Phonofile, by:Larm, GramArt og Music Norway presenterer: Phonofile Nordic Music Prize

Phonofile blir sammen med Music Norway, GramArt og by:Larm partner for den anerkjente pan-nordiske musikkprisen Nordic Music Prize. Utdelingen vil finne sted på et eget event under by:Larm i mars.

Skrevet av Rebeca 04.02.2015

Phonofile Nordic Music Prize WEB

Som et ledd i partnerskapet vil Nordic Music Prize nå gå under navnet ‘Phonofile Nordic Music Prize’. Det er 5. gang prisen skal deles ut og har siden den ble etablert på initiativ fra by:Larm i 2010 feiret det ypperste av nordiske album. Med utelukkende fokus på albumets innhold og produksjon hedrer Phonofile Nordic Music Prize kvaliteten, kreativiteten og mangfoldet i musikken i de nordiske landene.

Vinneren av prisen vil motta en sjekk på 30.000NOK gitt av GramArt.

De nominerte til Phonofile Nordic Music Prize vil bli annonsert i en spesialutgave av Nordic Playlist onsdag 11. februar. Prisutdelingen vil finne sted under by:Larm; den viktigste showcase- og konferansearenaen for den nordiske musikkindustrien.

Music Norways direktør, Kathrine Synnes Finnskog syns det er gøy å få være med og utvikle prisen.

– Music Norway er glade for at by:Larm igjen skal hedre nordisk musikk og dele ut nordic Music Prize. Det er kjekt å få være med på et større team som jobber med å utvikle prisen og gjøre den til en god, relevant og viktig nordisk musikkpris. By:Larm er en viktig arena for oss, og vi deler deres ambisjon om å lage den beste møteplassen for nordisk musikk, for oss i Norden og ikke minst for et internasjonalt publikum.

Phonofiles Erik Brataas om samarbeidet:

– Phonofile er glad for muligheten til å samarbeide nærmere med by:Larm og videreutvikle Phonofile Nordic Music Prize som den mest prestisjetunge prisen for den nordiske musikkindustrien. Den kunstneriske kreativiteten, mangfoldet og produksjons kvaliteten i denne regionen er enorm. Phonofiles visjon er å aktivt delta i utviklingen av industrien i Norden og vi ser frem til å utvikle Phonofile Nordic Music Prize i de kommende årene sammen med by:Larm, Music Norway og GramArt.

Erlend Mogård-Larsen fra by:Larm sier:

– by:Larm er glade for å nok en gang presentere Nordic Music Prize, og denne gangen med partnere vi tror vil bidra stort til utviklingen av prisen og dets velfortjente renomè.