by:Larm: - Planleggingen av årets festival er i full gang

Første artistslipp er klart.

Skrevet av Tina Brodal 23.04.2021

Artistslipp bylarm 2021
Ni norske artister er så langt sluppet til by:Larm 2021

30. september til 2. oktober 2021 er det klart for årets by:Larm og planleggingen er allerede fullt i gang. Festivalen som består av både en konferanse og en festivaldel, er en viktig møteplass for norsk og internasjonal musikkbransje. Hovedfokus er å presentere artister som står på trappene til suksess enten i sitt hjemland eller internasjonalt.

Pressesjef hos by:Larm, Erik Egenes, har gledet seg lenge til å kunne slippe noe av programmet de har jobbet med til årets festival.

- Planleggingen av årets festival er i full gang. Vi startet opp igjen med hele administrasjonen etter påske, og har lenge kriblet etter å slippe noe av programmet vi holder på å sette sammen til festivalen, som i år blir 30. september til 2. oktober. Det blir en fest! Det føles godt å slippe de første ni artistene allerede nå – ni artister som er med og staker ut kursen for norsk musikk framover, sier Erik Egenes.

IMG 5011 1
Erik Egenes er pressekontakt hos by:Larm. Foto: Lise M. Nilsen

Hvilke utfordringer står dere overfor nå?

-Det begynner heldigvis å bli lys i enden av tunellen når det kommer til nedstengningen her i Norge, men forutsigbarhet er den klart største utfordringen. Rammevilkårene for arrangementer kan raskt endre seg, noe musikkbransjen har smertelig erfart flere ganger siden 12. mars i fjor, sier Egenes.

Hva skal til for at dere kan gjennomføre en festival med fysisk tilstedeværelse?

-Klare vilkår og visjoner for kulturlivet fra myndighetene, og kunnskap om trygg arrangering og smittevern. Førstnevnte skulle vi gjerne sett mer av i tiden framover. Sistnevnte har vi heldigvis i bøtter og spann gjennom scenene våre, som har blitt verdensmestre på å skape kulturopplevelser under strenge rammer i løpet av pandemien. Der har du hverdagshelter.

by:Larm International
Music Norway har i en årrekke samarbeidet med by:Larm om deres internasjonale program, der internasjonal bransje og presse inviteres til å delta på festivalen, i seminarprogrammet og møte den norske bransjen.

Hvordan legger dere opp for den internasjonale delen i år, hva tenker dere er mulig å få til i forhold til delegater/paneler osv?

-Vi pleier det brede kontaktnettverket vi har i internasjonal musikkbransje for å holde oss oppdatert på situasjonen i ulike land. I tillegg har vi løpende dialog med de norske utestasjonene og Music Norway. Målet er å gjennomføre mest mulig fysisk, men vi vil også tilby et digitalt supplement til årets festival for å holde mulighetene åpne for bransjen i utlandet som skal få med seg by:Larm, sier Egenes.

Se filmen fra Music Norways International Lounge under by:Larm 2020:

Hva er de forskjellige fristene man bør se opp for fremover?

- Fristen for å sende inn demo til vurdering hos oss er 1. mai. Vi skal ha et større fokus på nye talenter enn noen gang før i år, så har du lagd musikk eller kjenner noen som har det – søk om å få spille på by:Larm nå!

Ni artister er sluppet
I dag gjorde by:Larm sitt aller første artistslipp. Ni norske artister er klare, og publikum kan glede seg over henslengt tenåringsindie, visjonær klubbmusikk, banebrytende pop og østfoldsk bygderap. Artistene som er annonsert er:

  • Ash Olsen
  • Cham Léon
  • Fijitrip
  • Lokoy
  • L.U:N.A
  • Niilas
  • Smerz
  • Trym Søvdsnes