Postkort fra London: Elite og nytt kontor

Music Norways UK-kontor har vært opptatt med Master class, trade mission og flytting siden sist.

Skrevet av Rebeca 11.11.2016

Spotify postkort 600 600x400

Publisert: 11 november 2016

Det er bare en måned siden jeg hadde besøk av 9 låtskrivere/produsenter for Masterclass i London med Electric og Fred Ball, og forrige uke var jeg jammen meg så heldig å ha 10 ivrige Elite-deltagere på besøk i London for et Trade mission.

Elite (skifer navn til Master i 2017) ble startet av Music Norway i begynnelsen av 2016 og er et ledelse- og forretningsutviklingskurs som ønsker å gi unge gründere og personer i gründerbedrifter verdifull innsikt og kompetanse i felt som er avgjørende for å kunne utvikle bedriften og øke eksportmulighetene. Karen Norbakk, Manager i Mandelbaum, Pernille Dragsten Holden, Digital marketing manager i Phonofile, Tonje Hjelmerud Sørdal, Label manager ECM/Grappa, Mia Hallesby, Salg og markedsføringsansvarlig i Make Music Publishing, Marit Soldal, Daglig leder KOSO, Ole Torjus Hofvind, Grunnlegger Rytmeklubben og RAW JUICE var alle på plass i London.

I tillegg til 6 av Elite-deltagerne ble også Petter Wahlen fra Nora Collective, Stian Nicholaysen fra Mutual Intentions og Tobias fra Toothfairy med over dammen for tre dager med intensivt kurs, møter og nettverking.

Første dagen åpnet med et seminar fra Complete Music Updates Chris Cooke hvor han gav en veldig bra oversikt over musikkmarkedet i UK etterfulgt av en grundig innføring i copyright og lisensiering.

Onsdag var satt av til bedriftsbesøk og vi startet dagen hos United Talent Agency hvor agent Olly Ward ga innsikt i hvordan live-markedet i Storbritannia og Europa fungerer. Olly er agenten til bl.a Aurora, dePressno og Sigrid og kom med tips og råd til timing og showcase-muligheter for nye artister som skal inn i markedet.

Vi besøkte vår gode norgesvenn Andrew Trendell hos NME og Jules Parker hos Spotify som fortalte om muligheter og nye trender hos streaming-giganten. Etter Spotify tok vi turen innom Kobalt og hilste på SVP A&R, Miller Williams, creative director, Eve Fairley-Chickwe, Global Head of Creative for Kobalt Label Services, Vincent Clery-Melin.

På kvelden arrangerte vi en nettverksmiddag sammen med ambassaden på medlemsklubben House of St Barnabas hvor vi hadde invitert inn bransje fra Young Turks, Dog Day Press, West Management, Polydor, Sony ATV, Rough Trade Records, L-Po, The Great Escape, VICE, Southbank Centre, Create Sparks, The Orchard, Clintons, Virgin EMI og The Independent for å bli kjent med de norske. Forhåpentligvis satt Elite-gjengen igjen med nye venner og verdifulle kontakter til fremtidig satsing i Storbritannia.

Trade Mission ble avsluttet med Ja Ja Ja på torsdagen. Dessverre var det ingen Norsk artist på plakaten denne gang men kvelden var utsolgt så det var iallefall fullt hus og topp stemming.

Forrige helg var det London-premiere på dokumentaren om den norske electronica-scenens historie, The Northern Disco Light. Filmen ble vist på Doc ’n’ Roll Festivalen på Rich Mix i Øst-London og premierevisningen var utsolgt. Etter filmen av det Q&A med produsent og Regissør Ben Davis og Pete Jenkinson fra Paper Production i samtale med Bjørn Torske og Mental Overdrive, som begge er portrettert i dokumentaren. Music Norways London-kontor har vært involvert i filmen siden planleggingsstadiet og det var veldig gøy å se dokumentaren ferdig i sin helhet.

Denne uken har så langt blitt brukt på å flytte kontor. Music Norways London-kontor har nå base Angel. King’s Cross og Angel er det området mange musikkbedrifter nå befinner seg i eller flytter til. United Talent Agency, Metal Hammer/Total Rock, Google, PRS, Tileyard er blant selskapene som allerede holder til i området og neste år flytter Universal inn i store nye lokaler rett nede i gata. Vi vil gjerne ha besøk, så kom innom neste gang dere er i London!

Ellers er det stas at Electric ligger tredje uke på toppen av UK-listene med Little Mix Shout Out To My Ex. Electric delte sine erfaringer og kontakter under låtskriver/produsent-masterclassen i London forrige måned sammen med plateselskapet SYCO. Låten spilles overalt her borte og ryktene sier at det er mye spennende samarbeid i sikte for Electric

Cheerio!

Nina x

Andrew NME 600 600x400
Postkort disco 600 600x400