- Reeperbahn tiltrekker seg interessante bransjefolk fra hele verden

Reeperbahn Festival er et viktig sted å bygge nettverk med tyske og internasjonale bransjekolleger, mener tidligere deltagere i Music Norways delegatreise til Tyskland.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 30.04.2024

Inngangen til Reeperbahn Festival 2023 (Foto: Jennifer Gunn)
Inngangen til Reeperbahn Festival 2023 (Foto: Jennifer Gunn)

Reeperbahn Festival i Hamburg i Tyskland er en viktig showcasefestival og møteplass for internasjonal musikkbransje. Siden oppstarten i 2009 har norske artister hatt sterk tilstedeværelse på Reeperbahn og i 2023 gjorde Victoria Nadine, Ellison, Bernhoft, Whammyboy of SKAAR showcaser der.

10 bransjeaktører fra hele Norge deltok som delegater i Music Norways program under selve Reeperbahn Festival, som også inkluderte en pre-dag i Berlin. Det samme opplegget gjentas i år.

Viljar Siljan i Blu Perspective Management og manager for Beharie, var med i 2023.

- Jeg syns opplegget på pre-dagen i Berlin var en veldig fin måte å kickstarte det som jo er en intens uke med networking på Reeperbahn i Hamburg. En fin måte å komme litt i sonen, og møte folk litt utenfor bransjefestival-kaoset, og legge litt felles planer for resten av uka. Jeg liker muligheten til å ha en fast gjeng å henge med samt kunne gå en del solo på sånne turer, og det syns jeg dette opplegget la godt til rette for i fjor, sier Siljan.

Stian Pedersen, produsent i Riddu Riddu-festivalen, deltok også i 2023.

- Opplegget på pre-dagen i Berlin er en gyllen mulighet til å etablere kontakt med andre delegater i et mer rolig format, sier Pedersen.

Pedersen var også en del av på Reeperbahn-delegasjonen.

- Å være der bransjen er til stede er viktig. Møteplasser skaper samarbeid!

Få gratis veiledningstimer med våre markedsveiledere fra tysk musikkbransjen, som for eksempel Anton Teichmann eller Peer Steinwald, før du reiser til Berlin eller Reeperbahn. SØK HER

Siljan mener at viktighetene av å være til stede på er svært individuelt.

- Men Tyskland er et gigantisk marked og festivalen gir da naturligvis muligheten til å bygge nettverk med tyske aktører, samt at Reeperbahn, etter min forståelse, har en så sterk standing internasjonalt at det tiltrekker interessante bransjefolk fra hele verden.

- Jeg vil dog si at det er viktig å sette seg tydelig mål om hva man skal få ut av festivalen, bestemme seg for hvem eller hva slags folk man ønsker å få kontakt med. Ellers kan det veldig fort bli overveldende ettersom festivalen er såpass stor. Personlig syns jeg det er bedre å dyrke et par gode relasjoner, enn å fly rundt med mål om å drikke flest mulig øl med flest mulig mennesker.

Søknadsfrist til å delta på Music Norways nettverksbyggende program i Berlin og Reeperbahn i Hamburg er 5. mai. Søk HER

Prosjektet er støttet av Kultur- og likestillingsdepartementet og Utenriksdepartementet.