Sommerhilsen fra sjefen

2020 ble året vi har lyst å glemme, men alltid vil huske. Dette har vi skrevet om i årets Årbok som vi deler med dere i dag.

Skrevet av Kathrine Synnes Finnskog 02.07.2021

Kathrine Blomster600x400 600x400
Direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog.

For akkurat når vi kunne kjenne lukten av internasjonalt musikkherredømme, så slo noen døra i trynet på oss. Det gikk raskt utfor, fra byLarm og festival og folk i februar, til lockdown og hjemmekontor og isolasjon i mars. Fra eufori til pandemi over natta. Inn i en periode med komplett forvirring, som avløses av massiv mobilisering. Mens musikklivet avlyste, permitterte og omorganiserte seg så godt man kunne, så organiserte organisasjonslivet seg. Musikkindustriens Næringsråd samlet troppene, og noen jobbet dag og natt for å sikre dine rettigheter.

Hans Ole, Tone, Rhiannon og alle dere andre! Takk for at dere sto på når det blåste som værst. For mens våren var ille, så ble høsten mørk. Hjemme på hjemmekontoret ble alle prosjekter, aktiviteter og tilskuddsordninger urelevante kjappere enn is smelter i sola. Møteplassene ble flyttet over på zoom, teams og whereby med vekslende hell. Men det ble testet og feilet, og noe sto prøven. Det var høy aktivitet og høy tempo, fordi vi hele tiden har hatt øye på det som venter oss når verden åpner: nye møteplasser, markeder og mennesker. I løpet av året gjennomførte Music Norway 66 prosjekt, initierte 36 møteplasser og arrangerte 75 seminar og kurs, gjennomførte 1600 konsultasjoner og 1280 møter! Et digitalt kompetanseløft ga ny inspirasjon og skapte nye muligheter.

Takk for dere som gjorde jobben fra kjøkkenbordet; Karoline, Helene, Carl Kristian, Edvard, Nina, Jonas, Aslak, Einar, Tina, Camilla og Pål. Vinteren var tung, men dere dro mange gjennom kulda. Og i de tusen hjem ble det produsert musikk og skapt verk som aldri før. Takk til dere som leverte den kulturelle dugnaden, som spilte for alle eller ingen på facebook, i nabolaget og laget digitale festivaler så vi vanlige folk kunne finne trøst og felleskap i musikken.

Takk til våre Endringagenter som for alvor satte mangfold på vår agenda, og takk til Masterkullet som delte sine mooves med hverandre og utfordret oss. Kupp-komponistene fikk nye oppdrag og Keychange fikk nye ambassadører. Alt om dette i denne boken, der vi deler historier fra et år vi ikke vil glemme. Fordi vi også fant frem til hverandre, snakket sammen og ble minnet på hvorfor vi ikke vil være noe annet sted en akkurat i denne bransjen.

Mer om alt i Årboken vår

God sommer! Sees snart!

Det gleder jeg meg til.

Hilsen Kathrine.