Spellemann og Music Norway lager Eksportprisen

Ble presentert av kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Skrevet av Rebeca 29.01.2016

Spellemann og Music Norway har gått sammen om å lage Eksportprisen. Kulturdepartementet bidrar med 100.000 kroner. Prisvinneren skal gi disse midlene, kalt «Det var her det begynte», videre til miljøet som la forutsetningene, bidro til å skape muligheter, og motiverte prisvinneren til videre musikalsk utvikling.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland presenterte Eksportprisen på Musikkindustriens Dag.

Påmeldingsskjema her

– Vi har allerede solide merkevarer i både artister og låtskrivere, og med dette stipendet håper jeg å bidra til at norsk musikk kan bli en sterk eksportvare også i kommende generasjon, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland, til NRK.

Les saken her: Nytt stipend skal hedre norske artister med utenlandssuksess

Kulturministeren snakket også om Eksportprisen på Kulturnytt på P2 fredag morgen. Hør sendingen her.

Styreleder i Spellemann, Marte Thorsby, sier til NRK at målet er å løfte frem suksesshistorier til inspirasjon for andre som ønsker å satse internasjonalt.

– Eksportprisen ønsker å sette fokus på og anerkjenne alt det arbeidet som nå legges ned for å jobbe frem flere suksesshistorier med norske artister i utlandet. Å ha kulturministeren med på laget understreker hvor viktig dette er for norsk musikkliv, sier Thorsby til NRK.

– Det er betimelig å få på plass en eksportpris, akkurat når norsk musikkeksport står på terskelen til å øke både salg, omdømme, og ikke minst selvtillit i en ung norsk musikkbransje, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway, til NRK.

Les også saken: Presenterer TV-analyse for musikkbransjen i Dagens Næringsliv

Vinneren av Eksportprisen vil annonseres i mai etter at juryen har gjort sine vurderinger. Selve prisen blir markert i forbindelse med Music Norways sommerfest.

GramArt sørger for Musikkindustriens Dag strømmes live via feat.fm.

Lindahofstad1 600x400