Spotify med Kygo, Wroldsen og Julie Bergan på nettverkstreff

Sammen med Ina Wroldsen og Julie Bergan møter Kygo kvinnelige låtskrivertalenter i Oslo

Skrevet av Rebeca 22.02.2019

Equalizer collage2 1 600x400

I 2017 startet Spotify Equalizer Project i Sverige for å øke bevisstheten rundt og synliggjøre kvinnelige produsenter og låtskrivere. Programmet ble til da tall viste at musikkbransjen var kraftige mannsdominert, og at majoriteten av låtskriverne bak verdens største hits var menn.

– Historisk sett har yrkesgruppene låtskrivere og produsenter i stor grad bestått av menn, så det er viktig å rette oppmerksomheten mot de fantastiske kvinnelige forbildene som finnes i bransjen, for å inspirere enda flere kvinner, trans og ikke-binære til å skrive og produsere musikk, sier Jenny Hermanson, nordisk administrerende direktør i Spotify.

Spotify har siden starten av prosjektet invitert til seminarer, lansert podcast, holdt kurs i musikkproduksjon for svenske kvinnelige artister og låtskrivere, samt arrangert nettverkstreff der talenter får møte noen av bransjens mest erfarne musikkskapere.

Med stjerner på laget for likestillingInitiativet ble satt i gang av Spotify sammen med «Musikförläggarna» og den svenske stjerneprodusenten Max Martin. På deres egen podcast har de hatt store stjerner som gjester, hvor også den svenske artisten og låtskriveren Linnea Henriksson er programleder.

Forrige nettverkstreff ble arrangert i Stockholm, hvor Shellback og Katy Perry fikk treffe fem av Sveriges mest talentfulle musikkskapere. Hermanson poengterer at Equalizer project handler om å åpne dører.

– Vi ønsker å sette talentene i kontakt med personer med mer erfaring som de kanskje ikke hadde fått mulighet til å treffe andre steder. Talentene kan få karriereråd, bli inspirerte, lære av hverandre og ha det gøy uten prestasjonskravene som kan oppstå i et studio.

Artister og bransjeprofiler fra NorgeDagen før by:Larm, onsdag 27. februar, kommer Equalizer Project for første gang til å arrangere et nettverkstreff i Oslo for norske talenter. Kygo, Ina Wroldsen og Julie Bergan skal møte de unge håpefulle talentene.

– Den norske musikkbransjen er (som den svenske) mannsdominert, men det finnes utrolig mange dyktige kvinnelige låtskrivere og produsenter som vi ønsker å gi den oppmerksomheten de fortjener, sier Hermansson.

De norske stjernene utgjør sammen med fire representanter fra den norske musikkbransjen gruppen som skal møte neste generasjon av norske hitmakere til en inspirasjonskveld. Ifølge den nordiske Spotify-sjefen er det er ikke uten grunn at de nå velger å ta nettverkstreffet til Norge, hvor følgende talenter er plukket ut til å være med:

Margrete HjelleRegina Tucker (aka. MYRA)Amanda TenfjordHilde Skaar (aka. SKAAR)Lillian Halima Anderssen (aka Lil Halima)

– Norges sterke musikkeksport og alle nye spennende talenter har virkelig utmerket seg internasjonalt de siste årene. Gjennom programmet vårt Secret Genius arrangerte vi blant annet en låtskrivercamp i Oslo i august sammen med vår ambassadør Ina Wroldsen. Derfor er det naturlig å ta Equalizer Project till Norge for å synliggjøre og føre kvinnelige låtskrivere sammen, altså de som faktisk skriver og produserer låtene.

– Vi er utrolig glade for at Kygo, Ina Wroldsen og Julie Bergan er med oss og inspirerer neste generasjon musikkskapere, legger hun til.

– Vil vi se flere svensk-norske samarbeid i fremtiden?

– Absolutt! Denne uken hadde vi en norsk artist på besøk i studio for å gjeste en svensk artist sin kommende Spotify Singles så jeg tror virkelig at vi kommer til å se mer norsk-svenske samarbeid framover. Det er en styrke i å bli en del av et nettverk, og vi håper at noen av de norske talentene får til et samarbeid med de talentene som har vært på våre nettverkstreff i Sverige tidligere.

Medvirkende profiler i Oslo:– Julie Bergan, artist og låtskriver– Ina Wroldsen, artist og låtskriver– Kygo, artist, låtskriver og produsent– Silje Larsen Borgan, gründer av Little Big Sister– Marie Komissar, A&R Director Universal Music Norway– Erika McRoy, Artist & Label Marketing Lead, Spotify– Malin Kulseth, Senior Editor, Spotify

Om du har flere spørsmål om prosjektet, kan disse sendes til Amanda Waldås – amandaw@spotify.com.