Stjernelag på by:Songs

65 toplinere og produsenter fra inn- og utland deltok på årets låtskrivercamp.

Skrevet av Rebeca 22.03.2018

Bysongs Intl 20184 600 600x400

By:Songs ble avholdt for fjerde gang på rad i år, i forkant av by:Larm festivalen. Låtskrivercampen foregikk på studiokomplekset Tanken i Sandvika og Whiteroom i Asker mellom 26. februar – 1. mars, og ble avsluttet under by:Larm med et lytteparty. By:Songs er et samarbeid mellom by:Larm, Whiteroom, Toothfairy, Tanken og Music Norway, med TONO som hovedsponsor.

65 toplinere og produsenter fra inn- og utland, inkludert en låtskriver og en produsent som vant en plass deltok på by:Songs, der ferske talenter fikk muligheten til å jobbe med låtskrivere og produsenter som er etablert og har gjort seg bemerket i USA. Kulturminister Trine Skei Grande besøkte Tanken i Sandvika hvor hun hilste på deltakerne og fikk omvisning i studio.

Sarah Hudson fra LA har skrevet låter for Katy Perry, Charli XCX og Justin Bieber, og gjorde sitt første besøk til by:Songs i år.

– Jeg har virkelig hatt det bra, dette er mitt første besøk til Norge. Det har vært fantastisk å møte nye folk og være rundt ny energi, jeg elsker det. Været er fantastisk og det er et nytt miljø for meg, som er veldig inspirerende og gjenspeiles i musikken.

Hudson ble tipset om norsk talent av sine bransjekolleger.

– Axident, MDNR (Amanda Warner), og Evan Bogart har fortalt meg om talentet i Norge og spesielt produsentene, som gjorde meg interessert i å komme. I dag har jeg jobbet med Earwulf (Thomas Eriksen) og KidJoki (Joakim Haukaas). De har et annerledes og fresht lydbilde, som jeg elsker! Jeg jobbet med Askjell Solstrand og Simen Hope i går, som også var fantastiske.

Under by:Larm var flere av talentene fra campen med i et låtskriverpanel på Vulkan Arena. Lindy Robbins, Tracey Fox (Ultra Music UK), Evan Bogart, Sarah Hudson, Andreas Schuller (Axident) og Joakim Haukaas (KidJoki) delte erfaringer om låtskriverprosessen, etterfulgt av en «Feedback Session» hvor tre søkere fikk tilbakemeldinger på innsendte låtbidrag.

Alexander Pavelich i Toothfairy sier at interessen for by:Songs aldri har vært like høy som nå.

– Campen blir lagt merke til i utlandet, og forlag og management er hypp på å sende sine beste kandidater til Oslo første uken i mars. Det er veldig gøy!

Teamet bak by:Songs satser stort på kompetanseoverføring og en internasjonaliseringsprosess som kommer hele musikkbransjen til gode.

– Dette gjør seg gjeldende både blant låtskriverne og nettverkene rundt dem. Suksesshistorier kommer og går, men den viktigste oppgaven blir å systematisere dette slik at dette skjer regelmessig, sier Bernt Rune Stray fra Whiteroom musikkstudio i Asker.

Pavelich understreker at det aldri før har vært så mange nordmenn aktuelle som låtskrivere og produsenter i internasjonal sammenheng.

– Både ferske og etablerte aktører gjør spennende ting for tiden, og det er klart at suksesshistorier som Kygo, Alan Walker, Sigrid og Astrid S er med på å holde bransjens øyner rettet mot Norge. Vi synes det er veldig spennende om by:Songs er med på å fostre Norges neste nye låtskriver- eller produsentstjerne.

Topliner Miriam Mwanga og produsent Stille (Fredrik Dagenborg), vant by:Songs konkurransen, og fikk jobbet med et stjernelag av produsenter og låtskrivere.

Hvordan har du hatt det under by:Songs?

– Jeg har hatt det veldig bra, det er utrolig mye å lære og ufattelig mange flinke folk. Jeg var ikke klar over at det skulle være et så stort hav av de proffeste av de proffe, det har vært en helt ekstrem opplevelse, sier Stille.

Stille fikk god kontakt med flere folk under campen, som har mye å si for veien videre.

– Fremover satser jeg på mye bra musikk og mye samarbeid. Jeg vil få meg selv litt mer ut og markedsføre meg selv. Jeg er litt stille av meg, som ligger i navnet, men jeg har utnyttet muligheten.

Bysongs Intl 2018 Zervos 60 600x400
DSC01748 600 600x400
Panel file 1 600 600x400