Stor internasjonal delegasjon til Øya International

Finner sted for 14. året på rad.

Skrevet av Rebeca 07.08.2018

Moholdt 1 600x400

Øya International er et business-to-business arrangement for profesjonelle aktører som jobber med norsk musikkeksport. Øya International skjer under Øyafestivalen og er et samarbeid mellom festivalen og Music Norway, med tilskudd fra Utenriksdepartementet.

Øya International gir en unik mulighet til å møte noen av de beste internasjonale aktørene i musikkbransjen gjennom formelle og uformelle aktiviteter.

– Å jobbe med Øya og Øya International er alltid et høydepunkt i løpet av året, sier Nina Finnerud som leder Music Norways kontor i London.

– Årets line up er fantastisk, spesielt med tanke på alle norske artister og band med internasjonalt potensial. Det er alltid en stor delegasjon av bransje og presse som kommer over fra UK og de kommer mannsterke i år også. Med 90 internasjonale bransjedelegater har vi lagt godt til rette for at norsk bransje skal kunne knytte nye kontakter og vi håper at våre introduksjoner kan bidra til fruktbart samarbeid videre, sier Finnerud.

I år er det 143 delegater i arrangementet, der 90 er internasjonale bransje- og pressepersoner og 53 representerer norske selskaper. De internasjonale deltagerne kommer fra land som Australia, USA, UK, Tyskland, Danmark, Sverige, Belgia, Mexico og Nederland.

Nettverksprogrammet gir deltagerne god tid til å bli kjent. Programmet er lagt opp til å foregå utenfor festivalens ordinære program.

Øya International varer fra tirsdag 7. august til lørdag 11. august.