Styrk kompetanse og nettverk i USA

Filmkomponister og selskaper som jobber med synkronisering kan søke om digital Nordic Music Trade Mission. Programmet vil skje i perioden fra 9. til 18. november.

Skrevet av Rebeca 16.10.2020

TM LA 1 600x400


NB: Kort søknadsfrist, søk før onsdag 28. oktober innen kl 16.00.

Programmet er i hovedsak rettet mot komposisjon for film, TV og reklame, og selskaper som jobber med musikksynkronisering.

Nordic Music Trade Mission USA inkluderer en rekke webinarer som er åpne for alle, samt to programmer som foregår i mindre søknadsbaserte grupper: ett for filmkomponister og ett for musikkselskaper med fokus på musikksynkronisering.

Driver du med musikksynkronisering? Søk HER innen onsdag 28. oktober kl. 16.00

Er du filmkomponist? Søk HER innen onsdag 28. oktober kl. 16.00.

Mer infor om programmene lenger ned i artikkelen.

Se hvem som sitter i panelene og er med på webinarene HER

Webinarer åpne for alle:

– ‘Speaking American’ panel (9. november fra 18:00 – 19:30)

– Visuminformasjon for USA (10. november, 16:00 – 17:30)

– Lisensiering av musikk i USA (10. november, 19:00-20:30)

Registrering for åpne webinarer åpnes senere.

MusikksynkroniseringKjernen i programmet som fokuserer på musikksynkronisering handler om introduksjoner og nettverksbygging med musikkveiledere og synkroniseringsagenter.

Fire norske selskaper vil bli valgt primært i henhold til deres eksportpotensial, kunnskap og aktualitet. Bedrifter bør allerede ha litt erfaring med synkroniseringsvirksomhet.

Musikkselskapene som søker om plass i denne trade mission-delegasjonen bør ha ambisjon om å jobbe aktivt mot sync-muligheter i det amerikanske markedet og representere rettigheter for dette.

Søk HER senest onsdag 28.10 innen kl 16.00.

Utvalgte eksportbedrifter forventes også å delta i åpne webinarer som er relevante for dem.

Tidspunkter for webinarer:9. november11.november17. november18. november

Alle dager i tidsrommet 19.00 – 22.00

Sara M. Skarpaas, katalog og sync-manager Sony Music Norway var med på tilsvarende Trade Mission i 2019.

– Nordic Music Trade Mission til Los Angeles tilbyr unike muligheter til en-til-en-møter med sentrale bransjepersoner som eller vil være vanskelig å nå frem til. Det er en veldig bra måte å skaffe seg innsikt i denne delen av bransjen i USA, samtidig som det styrker og bygger ditt nordiske nettverk.

Eksportmuligheter for filmkomponisterKjernen i programmet er en introduksjon til sentrale personer og potensielle partnere innen film- og mediekomposisjon i Los Angeles.

Ti nordiske filmkomponister, deriblant to norske, vil bli med på en «virtuell reise» til Los Angeles og presentere seg for filmindustriens fagpersoner og nøkkelpersoner i samarbeid med White Bear PR. Programmet inkluderer en pitching-økt, forretningsmøter og diskusjoner med agenter, music supervisors og andre aktører som er relevante. Tidligere år har utvalgte deltakere besøkt for eksempel Netflix-kontoret og Fox-studioet.

To norske komponister blir valgt til den nordiske delegasjonen. Den lokale arrangøren White Bear PR vil påvirke de endelige valgene. Utvalgskriteriene er relevans og interesse for det amerikanske markedet. Det endelige programmet vil bli kunngjort til de valgte komponistene.

Filmkomponistene som søker om å delta i delen av programmet bør ha profesjonell erfaring fra å jobbe med film, tv, reklame etc. Gjerne internasjonalt og ha en ambisjon om å jobbe med det amerikanske markedet.

Søk HER senest 28.10 innen kl. 16.00.

Utvalgte komponister forventes også å delta på webinarer som er relevante for dem.

Tidspunkter for webinarer:12. november13. november16. november

Alle dager i tidsrommet 19.00 – 22.00