To norske Grammy-nominert

Morten Lindberg og Jens Christian Isaksen er nominert tre ganger hver. Se listen over norske Grammy-vinnere og nominasjoner gjennom tidende.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 16.11.2022

62nd GRAMMY 2020 Morten Lindberg 03
Offisielt Grammy-foto av Morten Lindberg da han vant pris i 2020 (Foto: Robby Klein)

Det er The Recording Academy i USA som står har stått bak Grammy Awards siden 1958, og den 65. prisutdelingen skjer søndag 5. februar 2023 i Crypto.com Arena i Los Angeles. De nominerte til Grammy ble sluppet tirsdag 15. februar amerikansk tid, og blant de nominerte finner vi Morten Lindberg i selskapet 2L i Oslo og Jens Christian Isaksen fra Bergen, for tiden bosatt i USA.

Morten Lindberg er nominert til Grammy i Best Immersive Audio Album-kategorien for Picturing The Invisible - "Focus 1" og Tuvayhun - "Beatitudes For A Wounded World" (med Nidarosdomens Jentekor & Trondheimsolistene), og i kategorien Best Engineered Album, Classical for Tuvayhun - "Beatitudes For A Wounded World".

Produsent Jens Christian Isaksen er nominert i kategorien Record Of The Year for Break My Soul med Beyoncé, Album Of The Year for Beyoncé-albumet "RENAISSANCE", Best Dance/Electronic Recording for Break My Soul med Beyoncé. Beyoncé er nominert til ni priser.

Mens årets nominasjoner er de første for Isaksen har Lindberg blitt nominert over 30 ganger siden 2006. I 2019 vant han sin første Grammy i Best Immersive Studio Album-kategorien for «Lux» med dirigent Anita Brevik, Trondheimsolistene, Nidarosdomens Jentekor, saksofonist Trygve Seim, Ståle Storløkken og Petra Bjørkhaug på orgel.

USA har den største platebransjen i verden foran Japan, UK, Tyskland og Frankrike, og er et viktig eksportmarked for norsk musikkbransje.