- Unikt sted å utveksle erfaringer

Bransje- og showcasefestivalen Trondheim Calling skjer 1. – 3. februar.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 26.01.2024

Trondheim calling 2023 (Foto: Emilie Wulff Skårlid/Trondheim Calling)
Publikum på konferanse på Trondheim Calling 2023. (Foto: Emilie Wulff Skårlid/Trondheim Calling)

Konferanseprogrammet foregår på Clarion Hotell, mens konsertene er spredt på seks scener i sentrum av byen.

Se hele programmet HER

Erik Brevik er daglig leder i Trondheim Calling og sier at Trondheim Calling byr på et allsidig og høyaktuelt konferanseprogram.

- I år har vi tilrettelagt i større grad for konstruktive møteplasser enn tidligere. Skal vi ta neste steg er vi også nødt til å tørre å være litt uenige. Derfor har vi også et mål om å skape debatt gjennom relevant tematikk, nye perspektiver og ikke minst kloke hoder på scenen.

Music Norway er involvert i to paneler:

«Drømmen om utlandet. Hvor ligger mulighetene for norske låtskrivere?»

Dato: Torsdag 1. februar
Tid: 12:00
Sted: Andromeda
Deltakere: Jennifer Gunn (Music Norway), Stine Lieng (Musikkforleggerne), Jan Espen Storo (TONO), Peder Elias (artist) Presentert av TONO


«Hvordan utløse vekstpotensialet i musikknæringen?»

Dato: Torsdag 1. februar
Tid: 13:00
Sted: Rockheim
Deltakere: Tone Østerdal (Music Norway), Elisabeth Svanholm Meyer (NHH), Emma Lind (Virke), Richard Susegg Karving (Trondheim fylkeskommune).

I tillegg skal Jostein Ryssevik i ideas2evidence presentere «Trender i norsk og internasjonal musikkbransje» som ble laget på oppdrag fra Music Norway.

Les kunnskapsoppsummeringen HER

Trondheim Calling er verktøykassa man kan velge å åpne fullt eller delvis alt etter ambisjoner, sier Brevik.

- Med støtte fra Music Norway og flere andre interesseorganisasjoner legger vi til rette for en slik satsning gjennom både konferanseprogram, internasjonale delegater og tematikk. Så blir det opp til den enkelte å velge de riktige verktøyene enten du er artist, låtskriver, arrangør eller annet.

- Hva er det unike med Trondheim Calling og hvorfor ta turen til Trondheim?

- Altså, som mangeårig gjest på Trondheim Calling har jeg alltid satt pris på åpenheten og den inkluderende atmosfæren. Her har det alltid vært lett å komme i kontakt med andre, noe som har gjort at jeg ikke bare har fått et læringsutbytte, men også en mulighet til å utveksle erfaringer med likesinnede. Dette mener jeg er det som gjør Trondheim Calling unik. Og så har vi en fantastisk flott musikkscene i byen da, som vi er så heldige å få fylle med det beste av ny, norsk musikk, sier Brevik.