Viser frem Nord-Norge på SXSW

SXSW Music, som er den største musikkfestivalen av sitt slag, arrangeres normalt i Austin, Texas med tusenvis av publikummere, artister og musikkbransje fra hele verden. I år arrangeres festivalen i digital utgave.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 15.03.2021

Northern expo 1

Ozas er blant artistene i filmen som skal vises på SXSW Online (Foto: Audun Selnes)

På det innholdsrike programmet for SXSW Online 2021 som går av stabelen fra 16. - 20. mars, finner vi fire norske band og artister som alle har tilhørighet i Nord-Norge.

Heave Blood & Die, Ozas, Oter og I See Rivers skal vise seg frem for musikkbransje fra hele verden med en helt spesiell livevideo som tar publikum med på en konsertreise gjennom store deler av Tromsø sentrum. Opptreden inkluderer blant annet helt spesielle minikonserter i en gondolheis, en taxi og på toppen av fjellheisen i Tromsø.

Den såkalte «showcasen» på SXSW presenteres av Northern Expo, og produsent Fredrik Forssman forteller om noen hektiske dager med planlegging og innspilling i Tromsø.

- Fra vi fikk forespørselen fra SXSW til vi leverte en ferdig videoproduksjon gikk det bare en drøy uke. Jeg tror det er ganske få plasser i verden der du kan få til en slik showcase på høyt nivå, med den musikalske bredden og med de unike lokasjonene som vi finner bare i Nord-Norge, forteller Forssman.

Selve ideen om å ta publikum med på en konsertreise gjennom Tromsø og er det tromsøværing Carl Christian Lein Størmer som står for, som også har filmet hele showcasen som skal vises på SXSW.

- Vi er naturlig nok spent på hvordan mottakelse showcasen vår vil få. Normalt trekker SXSW flere tusen deltagere fra hele musikkbransjen, og så blir det spennende å se hvor mange som følger den digitale utgaven. Nåløyet for å skille seg ut som artist på slike showcaser er ekstremt trangt, men vi håper at Tromsø i full snøfokk som kulisse kan være med på å skille oss litt ut og gi artistene vi presenterer økt oppmerksomhet i utlandet, avslutter Forssman.

SXSW Online 2021 arrangeres fra 16. - 20. mars. Rundt 200 band og artister fra hele verden er plukket ut til å spille på den digitale utgaven av det som er verdens største musikkfestival av sitt slag.

Northern Expo er et initiativ fra RYK - det regionale musikkontoret i nord.

Les mer på: hjemmesiden til Northern Expo og SXSW Online 2021.