Helene Dolva Broch

Avdelingsleder internasjonalisering / Head of International

+47 997 26 461

helene@musicnorway.no

Helene Dolva Broch (Foto: Dev Dhunsi)
Helene Dolva Broch (Foto: Dev Dhunsi)

Helenes reise i musikklivet startet via musikkjournalistikk, og etter hvert promotering og markedsføring av norske og internasjonale utgivelser i plateselskap. Helene har en bachelor i Fine Arts fra Central St. Martins i London og Medievitenskap fra UiO. Helene har bakgrunn fra Music Export Norway, og har utviklet og prosjektledet flerårige eksportprogram for musikkselskap, arrangert mesterklasser, låtskriverworkshops og trade missions. Hun har også jobbet målrettet med å opparbeide nettverk og kunnskap innen synkronisering av musikk til film og TV, og hatt lengre arbeidsopphold i Los Angeles med dette som fokus. Helene har hatt juryoppdrag for blant annet Spellemann, Innovasjon Norge og by:Larm.

Helene leder Fagavdelingen for internasjonalisering i Music Norway. Fagavdelingen jobber med rådgiving, utvikling og gjennomføring av kompetanseprogram, prosjekter og aktiviteter rettet mot eksport og internasjonalisering for og av musikk fra Norge. Avdelingen utvikler metoder og tiltak som styrker den internasjonale konkurransekraften for musikk fra Norge. Helene er også kontaktpunkt for rådgiveroppdraget Music Norway har for Utenriksdepartementet.

Ta kontakt med Helene for å snakke om strategiske måter å bygge videre på etterspørsel i USA og markeder utenfor Europa. Etter mange år i musikkeksportens tjeneste har Helene god oversikt over i hva som rører seg, og kan bistå med å koble aktører med sammenfallende interesser. Hun kan også bidra med kontakter og introduksjoner hvis du er arrangør av en internasjonal nettverksarena for musikk, og komme med anbefalinger om relevante internasjonale møteplasser. Helene er generelt veldig interessert i læring og erfaringsdeling rundt trender og mekanismer i musikkbransjen som har innvirkning på bruken av og interessen for musikk fra Norge.