Residens i residensen

Starts

Berlin, Germany

Osloerstrasse

Stipendprogram i regi av Norges ambassade i Berlin utlyses for andre halvår 2024.

«Residens i Residensen» er et stipendprogram etablert i 2022 av Norges ambassade i Berlin og retter seg mot kuratorer, kunstnere og andre kulturutøvere. Hensikten er å bidra til at norsk kulturliv har fått flere internasjonale muligheter og bredere internasjonal kontaktflate.

Liste over tidligere stipendiater finnes her.

Andre halvår 2024 (perioden september, minus de to siste ukene – primo desember) tilbys opptil tre korte residensopphold i Tysklands hovedstad med sine mange tenketanker, konsertsteder, litteraturinstitusjoner, museer og gallerier.

Oppholdets varighet kan være mellom en og to uker. Søknadsfrist for opphold andre halvår (innen 6. desember 2024) er 30. juni 2024. Kandidater må være norske statsborgere eller bo og ha sitt virke i Norge.

Søk HER

- Det har vært en nydelig opplevelse å ta del i Den norske ambassadens «Residens i residensen» i Berlin. Ordningen ga meg muligheten til å arbeide på Akademie der Künste sitt arkiv sammen med prosjektpartnere, oppleve flere konserter i mange av de viktige spillelokalene i byen, og treffe hyggelige mennesker innen kunstfeltet som deler mine interesser i musikkteater, sa komponist Tze Yeung etter oppholdet sitt i residensen i 2022. Les mer om det HER