Residens på ambassaden i Berlin

Ordningen videreføres i 2023

Skrevet av Carl Kristian Johansen 14.11.2022

Tze Young Ho holder presentasjon i residensen i Berlin foto Clemens Bomsdorf
Tze Young Ho holder presentasjon i residensen i Berlin (Foto: Clemens Bomsdorf)

Komponist Tze Yeung Ho, tidligere KUPP-deltager og Endringsagent, har vært i Berlin som utvalgt for «Residens i Residensen», et nytt stipendprogram av Norges ambassade i Berlin som retter seg mot forskere fra alle fag, kuratorer og kunstnere.

Programmet tilbyr et kort residensopphold (5-15 dager) i Tysklands hovedstad med sine mange universiteter, tenketanker, museer og gallerier og flere miljøer av kolleger og diskurser tilknyttet disse.

- Det har vært en nydelig opplevelse å ta del i Den norske ambassadens «Residens i residensen» i Berlin. Ordningen ga meg muligheten til å arbeide på Akademie der Künste sitt arkiv sammen med prosjektpartnere, oppleve flere konserter i mange av de viktige spillelokalene i byen, og treffe hyggelige mennesker innen kunstfeltet som deler mine interesser i musikkteater, sier Tze Yeung etter oppholdet.

I følge Clemens Bomsdorf, Kultur- og pressekontakt ved Den Norske Ambassade i Berlin, er det planer om å videreføre residensprogrammet også i 2023.

«Residens i residensen» innebærer gratis losji i gjestebolig som tilhører ambassadens residens samt støtte til reisekostnader og et stipendium for utgifter i Tyskland. Utover dette inviterer ambassadøren i anledning oppholdet stipendmottaker og utvalgte relevante kontakter til et nettverksmøte i residensen når oppholdet starter.

Les mer om ordningen og følg med på ny utlysning av "Residens i Residensen" som kommer på DENNE linken.