Årets Musikkjournalistikk 2019

Starter
Fra  —  Til

Oslo, Norge

Musikkindustriens næringsråd (MIR)
Arets Musikkjournalistikk

Tono lounge:
Musikkindustriens Næringsråd (MIR) vil hedre den beste musikkjournalistikken fra året som gikk. For å vise at vi setter pris på de stemmene som tar musikk på alvor, deler vi ut prisen Årets Musikkjournalistikk til en redaksjon, artikkel, programleder eller podkast som har bidratt til å løfte frem musikk i den norske offentligheten. Journalistikk av høy kvalitet er verdifullt, også på kulturfeltet. Undersøkende og original journalistikk er under press av flyktige mediekanaler, manglende rom for kritikk og jakten etter overskrifter og klikk. Unike og personlige stemmer som utfordrer, med engasjement for samtidens musikk, publikum og musikkindustrien, bør og må anerkjennes.

De nominerte til Årets Musikkjournalistikk leverer på integritet, er faglig sterk, har oversikt og innsikt og tar musikkindustrien på alvor. Med troverdighet og godt omdømme, skal vinneren inspirere andre musikk- og kulturjournalister til å se bredt, tenke dypt og skrive rett.

I forkant av prisutdelingen vil de tre beste bidragene inviteres til by:Larm for en samtale om norsk musikkformidling, før juryen presenterer vinneren og deler ut et diplom.

Juryen består av:
Tali da Silva (kulturjournalist, SVT Kulturnyheterna)
Sandeep Singh (programleder, NRK)
Veslemøy Østrem (nyhetsredaktør, Vårt Land)
Erik Egenes (presseansvarlig, by:Larm)

Arets Musikkjournalistikk