Open call for reisetilskudd til Donaueschinger Musiktage 2024

Starter

Donaueschingen, Tyskland

1715951782476donaueschinger musiktage 2024 titel 100 v 7x2 2d L bc89d1b8c81b47b66f836795f7bde50a08841ecb

Donaueschinger Musiktage er en av verdens eldste og mest anerkjente festivaler for ny musikk, og foregår i år fra 17.-20. oktober. Du kan søke om reisetilskudd via Music Norway for å delta på festivalen.

Donaueschinger Musiktage ble etablert i 1921, og har blitt organisert av Gesellschaft der Musikfreunde i samarbeid med radiokringkasteren SWR og byen Donaueschingen siden 1950. Siden oppstart har festivalen bidratt sterkt til å forme vestlig kunstmusikkhistorie og hjulpet mange komponister med å få internasjonal berømmelse, som for eksempel Paul Hindemith, Pierre Boulez, Krzysztof Penderecki, György Ligeti, Younghi Pagh-Paan, Rebecca Saunders og Francesca Verunelli. Festivalen er internasjonalt anerkjent som en festival for verdenspremierer, og spekteret spenner fra store orkester- og ensemblekonserter til elektroniske konserter og lydkunst.

Gjennom en open call ønsker Music Norway å støtte relevante aktører innenfor samtidsmusikkfeltet som ønsker å besøke festivalen, og de som blir valgt ut vil få tildelt et resietilskudd på kr 8.000.

Aktører som representerer flere oppfordres til å søke, og i tillegg til kunstnerisk ledere, dirigenter, plateselskap og forlag, er det også mulig for komponister og utøvere å søke. Søknadsfrist er tirsdag 2. juli kl 13, via søknadsskjemaet nederst på siden.

Music Norway har ikke anledning til å delta selv i år og søkere som får tildelt reisetilskudd må derfor organisere seg selv. Vi vil likevel invitere til et digitalt forberedelsesmøte i forkant av festivalen, der man kan få råd og tips. Billettsalg og programmet legges ut 1. juli på nettsiden til festivalen og de som får reisetilskudd fra Music Norway vil kunne kjøpe konsertbilletter til rabattert pris.

Komponist Eivind Buene hadde urfremføring under Donaueschinger Musiktage i 2022, og hadde dette å si om festivalen da:

- Hele den tyske samtidsmusikkbransjen og internasjonale aktører er samlet i en bittleliten by, så du får god oversikt. Alle verk som fremføres er urfremføringer, så alt er ikke nødvendigvis genialt, men det er ferskt. Donaueschingen er et bra sted for musikere, komponister, dirigenter og andre bransjeaktører til å bli oppdatert på feltet.