De fem nominerte komponistene til HARPA Nordic Film Composers Award er klare

Starter  —  Slutter

Berlin, Tyskland

Harpalogo 1200x0

HARPA er en pris for musikk i film og TV i regi av Nordic Film Composers Network – et samarbeid mellom komponistforeninger i de fem nordiske landene. Prisen deles ut under festivalen Nordic Film Music Days (NFMD) i februar 2023. Festivalen har blitt en fast del av arrangementskalenderen under BERLINALE – Berlin International Film Festival.

De nominerte er:

NORGE | Jørund Fluge Samuelsen for musikken til "Alle Hater Johan" (regissert av Hallvar Witzø)

Juryen sier: Et partitur som bringer en tilmålt mengde komedie, sentimentalitet og et sært, hjemmelaget preg til hele filmen.


DANMARK | Martin Dirkov for musikken til "Holy Spider" (regissert av Ali Abbasi)

Juryen sier: Musikken fanger den kvelende følelsen av dødelig frykt, men klarer samtidig å være vakkert melodisk og oppfinnsom, og understreker på troverdig vis de uforutsigbare og skumle vendingene i historien.


SVERIGE | Anna von Hausswolff & Filip Leyman for musikken til "Den vakreste gutten i verden" (regissert av Kristina Lindström & Kristian Petri)

Juryen sier: Den lavmælte, strålende musikken til Anna von Hausswolff og Filip Leyman fletter sammen alle de kunstneriske filmfortellingene i denne slående dokumentaren på en delikat måte.


FINLAND | Anna Mari Kähärä for musikken til "Armotonta menoa - hoivatyön lauluja / Ruthless times - Songs of Care" (regissert av Susanna Helke)

Juryen sier: I Kähäräs musikk får de tause og de usynlige stemmene en så kraftig og robust stemme at det gjør vondt: det er et rop om hjelp og beskrivelse av generasjonenes menneskelighet.


ISLAND | Eðvarð Egilsson og Páll Ragnar Pálsson for musikken til "Skjálfti/Quake" (regissert av Tinna Hrafnsdóttir)

Juryen sier: Et subtilt mesterverk fra to komponister på toppen av deres skaperkraft.

Les mer om festivalen her.