PopUp: Tromsø #Musikkforum

Starter

Tromsø, Norge

Anna of the north pop up norge bilde morten sandvik

Music Norway vil guide og tilby veiledning angående mulighetene innenfor norsk musikkeksport. Artist og låtskriver Anna of the North blir med for å dele sin erfaring fra sin internasjonale karriere.

Music Norway tar turen til Tromsø med Anna of the North og Erlend Buflaten når Musikkontoret Nord fortsetter sin populære fagdag #Musikkforum med foredrag og workshops, mat og mingling. Artistprat med Anna of the North, session om TikTok med Kris Andre og strategi og merkevarebygging på digitale plattformer med Stina Helland fra Warner Music er noe av det som står på agendaen!

Lørdag 3. desember samles vi på Tvibit for å diskutere, bli inspirert, lære oss noe nytt og treffe gamle og nye kjente. Vi har invitert en rekke personer fra musikkbransjen til å dele av sin erfaring rundt aktuelle temaer.

Program for dagen

kl 10:30:Kaffen er klar, velkommen!

kl 10:45-11:45:Music Norway + Anna of the North

Music Norway ved Erlend Buflaten kommer for å snakke om mulighetene innenfor norsk musikkeksport og hvordan de kan bistå deg som bransjeaktør eller musiker i din internasjonale satsning.

Artist og låtskriver Anna of the North blir med for å dele erfaringer fra sin internasjonale karriere, om sin vei opp i den globale musikkbransjen og om planleggingen bak hennes nye album.I forkant av samtalen vil Music Norway kort presentere Music Norway sine program og tilskuddsordninger for bransje og artister som er tilgjengelig å søke på.Anna of the North - “fra Gjøvik til Los Angeles”Anna of the North har en uvanlig, men stor karriere. Hun fikk tidlig sitt største og mest trofaste publikum utenfor Norge, og har i flere år turnert verden rundt. I tillegg til å spille på flere store festivaler og venues på de fleste kontinent, har hun blant annet samarbeidet med artister som Tyler the Creator, G-Easy og Snakehips. Hun er aktuell med sitt 3. album «crazy life» i november og vil blant annet fortelle hvordan et album og release-løp ser ut for henne, fra første idé, og veien frem til albumet skal på turné.

Erlend Buflaten jobbet 4 år i Music Norway som prosjektleder og internasjonalt PR-ansvarlig, før han startet 0102 Management i 2018. Han er i dag manager for artister og låtskrivere, og er prosjektleder i Music Norway i 2022.

12:00-12:45:Mer enn en post - strategi og merkevarebygging på digitale plattformer

Hvordan legger man en digital strategi i en verden i konstant endring? Der nye kanaler, trender og kulturer dukker opp fortere enn man rekker å google hva det egentlig er?

I dette innlegget vil Stina Helland fra Warner Music Norway, snakke om hvordan hun, basert på data og innsikt, jobber med å utvikle strategier for sosiale medier og digitale kampanjer som både er produktiv og målrettet, men samtidig ivaretar det viktigste: artistens visjon, identitet, engasjement.

Stina Helland jobber som Marketing Manager i Warner Music Norway og har ansvaret for utvikling og gjennomføring av strategier for sosiale medier, digitalt innhold og kampanjer, både for selskapets lokale og internasjonale roster. Ved siden av å fullføre mastergrad i Mass Communication og Music Industry Administration i Los Angeles, jobbet hun også i Direct Management med artister som Katy Perry og med konsertavvikling på Hollywood Bowl.

kl 12:45-13:30: LUNSJ

kl 13:30-14:15“TikTok for artist” ved Kris Andre Drageset

Kris Andre er en ung og ambisiøs artist fra Bergen. Han har nesten 100k følgere på TikTok, som han bruker aktivt for promotering av låtene sine, og har blitt eit kjent ansikt på den hyperaktuelle appen. TikTok skaper nye vinklinger og muligheter for å promotere musikken, og dersom du brukar appen aktivt og strategisk er det enorme eksponeringsmuligheter som kan føre til høyere streamingtal på feks Spotify.

Kris Andre vil i denne bolken fortelle om sine erfaringer, tips og triks for å kunne bruke TikTok til promotering av deg selv og prosjektet ditt.

Med over 5 millioner streams, 400 gjennomførte konserter og to albumutgivelser bak seg fra tidligere prosjekter er Kris Andre nå i gang med sitt lenge etterlengtede solo-prosjekt. Prosjektet er et resultat av hardt og målrettet arbeid blandet med stor glød for å skrive fengende låter og inspirerende historier. Ekstremt god formidlingsevne, sterk scene tilværelse og stort pågangsmot er noen få stikkord som beskriver den unge artisten og låtskriveren. Dette, og hans mange tidligere bragder er med på å illustrere at Kris Andre nå har kommet for å bli.

14:30-15:15:Panelsamtale: «Hvordan lage bra visuelt innhold på et tight budsjett»

Panel:Isak Harbitz, Nordic Live AS / FKP Scorpio NorgeStina Helland, Warner MusicKris Andre Drageset, artist

Flere deltakere tba.

Ordstyrer: Fredrik Forssman

Arrangementet er gratis inkl servering og åpen for alle, vi trenger bare en påmelding fra deg for å vite hvor mange som kommer.