Riddu Riddu 2021 seminar

Starter  —  Slutter
Fra  —  Til

Kåfjord, Norge

Danse- og teatersentrum

Riddu Riddu festivalen er en festival dedikert til samisk kunst og kultur. I samarbeid med PAHN og Music Norway vil Riddu Riddu invitere et knippe bransjerepresentanter til Kåfjord over tre dager for et dypdykk i hva Sapmi kan tilby.

Over tre dager samles 14 delegater for å oppleve samisk kunst og kultur i Manndalen, Kåfjord Kommune. Siden det ikke var mulig å invitere noe særlig i sommeren 2021, så blir det et tre-dagers spesialprogram satt opp for delegatene. Programmet inneholder foredrag fra Christine Hætta, kunstnerisk innslag og talks med Elle Márjá Eira og Katarain Barruk, samt hundeslede.

- Jeg har vært i Manndalen før under Riddu Riddu for mange år siden. Er selvfølgelig synd vi ikke fikk gjort noe under festvialen i sommer, men å oppleve mørketia og vinteren oppe i Manndalen sammen med musikkbransjen gleder jeg meg veldig til, sier Einar Idsøe Eidsvåg, prosjektleder Music Norway.

Programmet inneholder en gjennomgang av historien til samisk musikk ved Christina Hætta, en filmvisning + talk med Elle Márjá Eira, en gjennomgang av samiske festivaler, besøk på Lásságámmi som er artistreisidensen til Nils Aslak Valkeapää i Skibotn, samt hundekjøring og konsert med Katarina Barruk på Center for Northern Peoples.

Idsøe Eidsvåg skal ha en presentasjon om finansieringsmulighetene i Music Norway og det er 12 delegater som deltar.