Riddu Riddu 2022 - Hele verden til Sápmi

Starter  —  Slutter

Sápmi, Norge

Emil karlsen
emil kárlsen - Foto: https://riddu.no/nb/nyheter/hele-verden-til-sapmi

Det blir liv på en ellers vinterstille Riddu-slette når representanter fra internasjonal musikkbransje kommer på besøk for en innføring i kremen av samisk kulturliv. Mellom 25.-30. november arrangeres Riddu Riđđus internasjonale delegatprogram for andre år på rad.

Delegatprogrammet gjennomføres i år i samarbeid med Dáiddadállu/Kunstnerkollektiv. Programmet starter i Guovdageaidnu med blant annet panelsamtaler om booking av urfolkskunstnere og internasjonale urfolks kunstnettverk. Det blir også presentasjoner av samiske kunstinstitusjoner.

Deretter inviterer Riddu Riđđu til et bredt program med panelsamtaler, konsert, foredrag og filmvisning i Olmmáivággi. Også her vil delegatene bli bedre kjent med samiske kunstnere som Emil Kárlsen og Timimie Maräk gjennom panelsamtaler og opptredener. Delegatene er kulturarrangører fra blant annet Grønland, Estland, Burkina Faso, Taiwan og Canada.

Delegatene vil også få anledning til å delta på aktiviteter som hundekjøring, fisketur og besøk til kunstutstillingen “Møter - Encounters - Deaivvadit – Kohtaamissii” på Nord-Troms Museum.

Fra Music Norway deltar Helene Dolva Broch. Helene vil delta på programmet samt holde en presentasjon om Music Norway.

1 mill til internasjonalt delegatprogram

I november 2020 ble det klart at Riddu Riđđu Festivála mottar 1 million kroner i året, fra Utenriksdepartementet, i tre år til å drive et internasjonalt delegatprogram. Programmet skal legge til rette for at internasjonale arrangører får kjennskap til aktivitet i det samiske kunstfeltet, og bidra til at flere samiske kunstnere og artister kommer seg ut i verden. Høsten 2021 arrangerte Riddu Riđđu sitt første delegatprogram til stor suksess, med tilreisende kulturarrangører fra Europa, Nord-Amerika og Asia.

Festivalsjef Sajje Solbakk gleder seg til å ta i mot årets delegater:

- Delegatene vil få en reise gjennom deler av Sápmi: fra Guovdageaidnu på innlandet, helt til kysten og den sjøsamiske bygda Olmmáivággi. Vi gleder oss til å vise internasjonale delegater hva Sápmi har å by på!