Ali Al-Easawie

Ali jobber som artist manager og har jobbet med ulike artister i Norge og utland, hvor han har bidratt til artistutvikling, prosjektledelse og turneledelse. 25-åringen bor i Bergen og samarbeider aktivt med ulike mennesker fra bransjen, hvor han henter inn, avlaster og kreativt leder prosjekter så at de kan lykkes på globalt nivå.

Masterclass 2023

Ali Al Easawie Bilde

I en alder av 16 samlet han kompis gjengen sin og arrangerte 5 festival kvelder som resulterte i at det ble utsolgt 5x300. Han har alltid hatt en lidenskap for musikk og artist utvikling. Siden da har han jobbet i ulike management som Tour-manager, Project-manager, A&R etc.

- Som barn var hverdagen min begrenset på grunn av helse utfordringer, når mine venner var aktiv på fotballbanen satt jeg hjemme og lyttet til 50 cent sitt album på repeat. YouTube hadde nettopp blitt lansert og jeg kunne endelig få se live performance av favorittartisten min. Jeg falt fort for scenekunsten, prosessen og det tekniske arbeidet bak artisten. Lite visste jeg at dette skulle være starten på et eventyr som er langt ifra ferdig skrevet.

Det var først i 2019 at Ali bestemte seg for å satse fullt på artist management, siden da har han opparbeidet seg et internasjonalt nettverk med fokus på musikkeksport og artistledelse.

I dag representer Ali en håndfull artister, en av dem er Simon Ryghseter bedre kjent som Mr.Simon, som har bemerket seg stort i Afrika. Mr.Simon produserte, mikset og co-skrev 34 lanserte prosjekter i 2021, som har nådd mer enn 38 millioner strømmer på tvers av alle strømmetjenester. Prosjektene hans ble nominert hele 4 ganger i Tanzania’s Grammy-utdeling (Tanzania Music Awards) i 2021. Det er ingen hemmelighet at Ali har store planer og prosjekter for fremtiden. Et av prosjektene han jobber med om dagen er «Zahra Project», en festival arrangert for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

- Likestilling og inkludering i utelivet er et veldig viktig og sensitivt tema for meg. Jeg vil være med å gjøre en forskjell der alle kan føle seg vel under samme tak uten funksjonelle utfordringer. Sammen med andre kompetente fagpersoner vil jeg gjerne se etter løsninger hvor dette kan implementeres realistisk. Prosjektet er oppkalt etter min storesøster som sitter i rullestol.