Gangar

Ny norsk folkrock!

Global Music Match 2022 / Showcase Scotland24

gangar.no/en
Gangar (photo: Chris Casp)
Gangar er plukket ut som en av seks artister til å spille på Showcase Scotland i Glasgow 2024 (foto: Chis Casp).

“Norsk folkrock har ligget med brukket rygg helt siden Gåte var kule. Nå har endelig noen gjort noe med det! Fint, tøft og morsomt, Gangar er alt. Hvis du ikke blir glad av Gangar er du faenmeg sur!” sier Tuva Syvertsen om bandet og musikken.

Er du klar for en fest man ikke skulle tro var mulig? Folkrockbandet Gangar har landet som en komet i musikkverden med sine gnistrende liveshow, og har spredt sin grensesprengende versjon av Norges tradisjonsmusikk til begeistrede publikummere verden rundt. Gangar finner inspirasjon hos legender innenfor rock og metal som AC/DC og Meshuggah, men også på historiske voksrullopptak av norsk folkemusikk funnet i arkivene. Med sitt nye og unike lydbilde gjør Gangar kulturarven tilgjengelig og moro for et allment publikum uten å inngå kompromisser ovenfor tradisjonen, og setter i gang en skikkelig fest i samme slengen.

“Kvar generasjon må ha sitt folkrockband. Med Gangar er stafettpinnen teken og framtida sikra.” - Odd Nordstoga

Selv om bandmedlemmene kommer fra vidt forskjellige bakgrunner som Folkemusikk, Metal, Jazz, og Rock, har de en viktig ting til felles, nemlig respekt og kjærlighet til sine musikktradisjoner. Alt dette tas med inn i musikken til Gangar. Mystiske folkemelodier, tunge riff, virtuose soloer, drivende rytmer, publikums-interaksjon, headbanging, halling, og kanskje til og med en brennende fele. Alt dette kan forventes når Gangar inntar scenen, men viktigst er den enorme spillegleden som Gangar sprer til publikummene sine.

“Folkrockens fremtid har Gangar blitt kalt. Konserten på Blå gjorde lite for å endre det inntrykket. Kvintetten fra Oslo skapte fest fra første hardslått-strofe.” - Aslaug Olette Klausen, folkemusikk.no 2023

Siden 2021 har Gangar spilt over 40 konserter for titusener av publikummere i 10 forskjellige land. De har spilt på anerkjente festivaler og konsertlokaler i Norge, Sverige, Danmark, Finnland, Tyskland, Nederland, Estland, Ungarn, Italia, og USA. Blant dem finner vi Sziget festival i Budapest, Midgardsblot, Rudolstadt festival i Tyskland, Folk Alliance International i USA, Blå, NOPA seminar, og mange fler. De neste høydepunktene i kalenderen til Gangar er plateslipp på Parkteatret i Oktober 2023, og en 6 ukers turne i Australia i 2024.

Gangar ga ut sin debut-EP “Tre Danser” i 2022, og fikk strålende respons:

“Ingenting er hyggeligere enn å bli overraska - ikke minst av musikk. Den lille EP-en til bandet Gangar er så definitivt av det slaget. I løpet av tre låter på rundt 10 minutter til sammen, får jeg blåst ørene reine gjennom å bli eksponert for musikk jeg nesten aldri har hørt maken til.” - Tor Hammerø, nettavisen.no 2023)

I september 2023 slapp Gangar debutalbumet sitt “Stubb” på Heilo Records/Grappa musikkforlag, med gjesteinnslag fra norgesmestre i både folkesang og munnharpe

Besetning:

Mattias Thedens - Hardingfele/Fele
Oskar Lindberget - Saxofon
Richard Max - El Gitar
Henrik Dullum - Trommer
Jonas Thrana Jensen - El Bass