Solo Diarra

Musiker

EX.TRA22

Solo Diarra

Solo Diarra er en dyktig musiker fra Burkina Faso. Han kommer fra en stor Griot-slekt av tradisjonelle musikere og historiefortellere. Solo komponerer og arrangerer sin egen musikk. Han spiller djembe, kora, n´goni, balafon, gitar og synger. Gjennom musikken sin fører han videre griotslektens gamle tradisjoner samtidig som han ønsker å blande det med nye musikalsk uttrykk. Musikken hans er et spennende møte mellom gamle tradisjoner, og nye uttrykk som afrobeat og afrikansk Manding-musikk. Solo er ærlig og nær i sin opptreden - Diarra synger om ting han har opplevd- og han ønsker å bringe håp og styrke til de som lytter til musikken hans

Solo begynte med musikk som liten gutt. Han lærte å spille forskjellige instrumenter, samtidig hvordan de skulle lages. De fleste instrumentene har også sine egne opprinnelses historier som sammen med alt annet også ble overført fra den eldre generasjon. Med disse historiene fargelegger griotene vår ellers trivielle hverdag.

Solo Diarra bor nå i Norge (2010) og jobber som frilans musiker. Han er blitt en etterspurt dejmbespiller og spiller blant annet hos Barth Niava på CAK (Center for Afrikansk Kulturformidling). Solo spiller også ved private tilstelninger, for kommuner, barnehager, asylmottak, fortellerfestivaler, musikkfestivaler i inn- og utland, danseworkshops og hvor det måtte være noen som ønsker å høre han spille.