Mexico

Mexico har blitt et av de største markedene for musikk i verden og et av de viktigste for streaming av musikk. Hvis du er en artist, kan du sannsynligvis ha sett at Mexico City er blant dine beste byer når det gjelder streams. Sjekk ut vår guide til Mexico!

På 70-tallet begynte flere internasjonale artister å turnere i Mexico, og siden den gang har importen av utenlandsk musikk økt hvert år. I nyere tid har Mexico blitt et av de største markedene for musikk i verden og et av de viktigste for streaming av musikk. Hvis du er en artist, kan du sannsynligvis ha sett at Mexico City er blant dine beste byer når det gjelder streams. 5G-nettverk er under utvikling i hele Mexico, noe som trolig vil føre til et enda større marked for streamingtjenester i fremtiden.

Offisielt navn: Estados Unidos Mexicanos (EUM) / Mexico USA / De forente meksikanske stater

Innbyggertall: 129 millioner

Hovedstad: Mexico City

Landskode: +52

Tidssone: UTC-6 til -8 / UTC-7 til -5 (sommertid)

Offisielle språk: spansk, Nahuatl og 67 urfolkspråk

Visum: Ingen visum kreves for opphold på opptil 6 måneder. Du fyller ut et turistkort ved ankomst eller på flyet. Hvis du reiser via USA, må du søke om ESTA. Hvis du reiser via Canada, må du søke om eTA.

Valuta: Meksikansk peso (MXN)

BNP per person: $ 20 868

Hvor mange bruker sosiale medier?

 1. Facebook (77,67%)
 2. Twitter (11,56%)
 3. Instagram (4,81%)
 4. Pinterest (3,06%)
 5. YouTube (2,79%)
 6. Tumblr (0,06%)

(Kilde: Statcounter)

Aktive internettbrukere: 63,85%

Innspilt musikk: 154 millioner dollar

Digital / fysisk: 66% / 34%

Registrerte musikkinntekter per innbygger: $ 1,2

Media

 • Musikkbransjen

 • Festivaler og nettverksarrangement

 • Konserthus

  Orkestere

 • Spillesteder

 • Musikkstudioer

  Tips og triks

  - Hvis du arbeider med ikke-transnasjonale selskaper eller større selskaper, må du sørge for å ha skriftlige kontrakter samt en e-posthistorikk for å backe opp forretningstransaksjoner.

  - Hvert selskap har sin egen måte å gjøre forretninger på, det er ingen fagforeninger, kollektiver eller noen profesjonell plattform som forener praksis eller prosedyrer.

  - Når vi leter etter meksikansk talent utenfor de store selskapene, er festivaler et godt vindu for dagens trender og relevante meksikanske artister.

  - Plattformer som FIMPRO og det årlige forumet til NODO er en god oversikt over dagens agenter og selskaper på det store og uavhengige meksikanske markedet.

  - Selv om Mexico har en stor økonomisk krise, samt kutt i det offentlige budsjettet for kunst og kultur, har det et av de viktigste underholdningsmarkedene, hovedsakelig drevet av Ocesa.