270 Inferno-delegater klar for metal-påske

Konferanse og nettverksbygging i rekordstor skala

Skrevet av Pål Dimmen 30.03.2023

Inferno Foto Kenneth Solfjeld [* antar er klarert]
Nordjevel spilte under Infernofestivalen i Oslo i påsken i fjor. Foto: Kenneth Solfjeld

Påsken er metal-høytid, og Infernofestivalens eget konferanse- og delegatprogram kjører på i høygir. På programmet står såpass varierte temaer som status for de store utendørsfestivalene, hvordan nå metal-fans i en digital verden, og samtaler om black metal med røtter i Navajo-stammen i USA. Music Norway og Inferno er også vertskap for et nettverkstreff dagen før festivalen åpner.

Fullt seminarprogram finnes her.

Konferanse-sjef Kristoffer Neegaard har jobbet lenge med årets program, og ser frem til mange interessante diskusjoner og høy nettverksaktivitet.

- Det er herlig å se at konferansen vokser mye for hvert år som går. Inferno Music Conference er den norske musikkonferansen med størst internasjonal deltagelse, og den har også blitt internasjonalt anerkjent som en veldig viktig arena for metal-bransjen, sier han.

Han forteller videre at rundt 270 delegater fra 35 land har meldt sin ankomst, deriblant internasjonale festivalbookere, agenter, presse og pr-selskaper.

- Vi tilbyr en unik plattform for nettverksbygging og kunnskapsutveksling mellom norsk og internasjonal musikkbransje innen metal og beslektede sjangre. Med et bredt utvalg av interessante foredragsholdere og paneler kommer årets konferanse til å bli en verdifull og uforglemmelig opplevelse for alle deltakere, fortsetter Neegaard.

Konferansen foregår på dagtid skjærtorsdag og langfredag, før selve festivalprogrammet på kveldstid. Festivalen strekker seg helt til og med søndag 9. april.

IMC har mottatt arrangørtilskudd fra Music Norway og Utenriksdepartementet.