Jazzverden feirer Vossajazz

30 utenlandske gjester fra 12 land på vei til Voss for å delta på festivalens 50års-jubileum.

Skrevet av Aslak Oppebøen 30.03.2023

Vossajazz 2023 artister
Oddrun Lilja, Nils Petter Molvær og Arild Andersen spiller alle konserter på årets Vossajazz (Foto: presse)

Dette er første gang Vossajazz inviterer til et større delegatprogram, og festivalsjef Trude Storheim sier følgende om målsettingen for prosjektet:

- Me skal legga til rette for å dela kunnskap, skapa nye og utvida eksisterande nettverk og styrka omdømmet og interessa for norsk jazz og dei fantastiske musikarar me har i landet. Målet er at delegatane skal få oppleva musikarane på Vossajazz og enten skriva omtale av konserten og musikarane eller booka desse til sine scener i Europa.

- Vi stiller oss hundre prosent bak dette. At festivalen fokuserer på norsk musikk og norske artister gjør den til en perfekt arena for å vise fram den norske jazzscenen internasjonalt, sier prosjektleder i Music Norway Aslak Oppebøen.

Vossa Jazz er en nyskapende festival som favner jazz, folkemusikk og verdensmusikk. Hvert år er det flere nye bestillingsverk med selve "Tingingsverket" som flaggskipet. I 2023 er det Oddrun Lilja som har fått oppdraget og skal framføre den 42. utgaven. På jubileumsfestivalen får vi også oppleve tidligere bestillingsverk som Nils Petter Molværs "Labyrinter" fra 1996 og et gjensyn med Arild Andersens "Sagn" fra 1990.

- Delegatbesøket skal skapa samhald, ny kunnskap, nyfikenheit og omtale, både for dei tilreisande, men òg for det norske jazzmiljøet. Me vonar dette kan resultera i nye samarbeid på tvers av landegrenser. I dei urolege tidene me lever i no, er det ekstra viktig å stå saman og samarbeida for betre vilkår for jazzen, avslutter Trude Storheim.


Delegatprogrammet er støttet av Music Norway.