30 deltagere samles på Bergen Songs

Årets låtskrivercamp skjer 20. - 22. april 2023.

Skrevet av Tina Brodal 13.04.2023

Bergen Songs [* antar er klarert]
Magnus Skylstad, Hyena, Dagny & Didrik Thulin i Lydriket under Bergen Songs 2018. Foto: Øystein Haara

Bergen Songs by Brak er en internasjonal, uavhengig låtskrivercamp som ble arrangert første gang 2016. Campen er en arena hvor både ferske og etablerte låtskrivere og produsenter bygger kompetanse og nettverk som de kan utnytte til fremtidige prosjekter og karriere. Årets camp er satt til 20. - 22 april 2023 på Bergen Kjøtt, og vil ha plass til rundt 30 deltakere fordelt på ti musikkstudioer. Ti av deltakerne vil være internasjonale gjester.

Deltagerne på årets camp er blant annet artister og låtskrivere som Coucheron, Michelle Ullestad Moyka, Pasha, Elsie Bay, Stefanos Yowhannes og Sval. Deltakerne får en mulighet til å få eksponert sitt talent for likesinnede, bygge nettverk og vise seg frem for en internasjonal musikkbransje. En fagjury har vært med på å plukke ut deltakerne basert på kompetanse, erfaring og ambisjoner, og juryen har etter beste evne jobbet for å få en god kjønnsbalanse og bredde.

Lyttefest for media og bransjen
I etterkant av gruppearbeidet vil det holdes en ‘lyttefest’ der media og musikkbransjen er invitert til å være med.

Bergen Songs er en artist-basert låtskrivercamp og baserer seg ikke på leads. Det vil likevel alltid være en artist i rommet, og gruppene kan velge å skrive spesifikt til denne. Gruppene består av 1 artist, 1 produsent og 1-2 låtskrivere.

Når campen er avsluttet skal låtene sendes ut til utvalgte management, publishing- og plateselskaper for å vise frem hva som har blitt skrevet og evt. vurdere om låtene kan brukes til andre artister. Mer info om campen finner du her.