The Music Manager #15: Eirik Solheim

Hvilke konsekvenser får utviklingen av kunstig intelligens for musikkbransjen? Eirik Solheim i NRK Beta hjelper Vegard med å sortere tankene, og peker på de problemstillingene som er viktig å håndtere nå.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 04.04.2023

Eksportpodden no15 nettsiden Eirik Vegard
Vegard Waske blir gjestet av NRK Betas Eirik Solheim i denne episoden av Eksportpodden. (Montasje: Karoline Røed Tønnesen)

Roboter kan ta på seg stadig mer komplekse jobber, og samtidig som utviklingen av kunstig intelligens går i rasende fart og blir gjort lett tilgjengelig for allmennheten kommer bekymringsmeldingene.

Eirik Solheim i NRKs utviklingslaboratorium NRK Beta, gjester denne episoden av The Music Manager. Solheim forteller om dreiningen som kom i 2022 med generativ kunstig intelligens, hvordan kunstig intelligens kan påvirke den kunstneriske prosessen, og hvordan behovet for demokratiske reguleringer og avklaringer rundt opphavsrett presser seg frem.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.