Ambassade-stipend i Berlin

«Residens i Residensen» er et stipendprogram etablert i 2022 av Norges ambassade i Berlin og retter seg mot kuratorer, kunstnere og andre kulturutøvere.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 05.01.2024

Berliner Dom (Foto: Carl Kristian Johansen)
Berliner Dom (Foto: Carl Kristian Johansen)

Hensikten med stipendprogrammet er å bidra til at norsk kulturliv har fått flere internasjonale muligheter og bredere internasjonal kontaktflate.

Liste over tidligere stipendiater finnes HER

Første halvår 2024 tilbys opptil fire korte residensopphold i Tysklands hovedstad med sine mange tenketanker, konsertsteder, litteraturinstitusjoner, museer og gallerier samt «biotoper» av kolleger og diskurser tilknyttet disse. Oppholdets varighet kan være mellom en og to uker. Søknadsfrist for første halvår (innen 30. juni 2024) er 31. januar 2024. Kandidater må være norske statsborgere eller bo og ha sitt virke i Norge.

Komponist og tidligere KUPP-deltager Tze Yeung Ho har vært i Berlin som utvalgt for «Residens i Residensen». Les mer om hans opphold her:

Stipendets omfang:

«Residens i residensen» innebærer gratis losji i gjestebolig som tilhører ambassadens residens samt stipend som utgjøres av støtte til reisekostnader og utgifter i Tyskland (se under). Utover dette inviterer ambassaden stipendmottaker og utvalgte relevante kontakter til et nettverksmøte i løpet av oppholdet. Stipendmottaker presenterer sitt arbeid og formål med tysklandsbesøket under dette arrangementet.

Stipend innebær reisekostnader opp til i utgangspunktet 3000 NOK og stipend tilsvarende 5000 NOK per uke. Ankomst og avreise skal skjer på en ukedag.

Utvalg gjøres i samråd med eksterne partnere fra relevante fagfelt i nettverket Norwegian Arts Abroad.

Søknadsfrist for stipender første halvår 2024 er 31. januar 2024. Søk HER