Årets Internasjonale Suksess

Nok en gang skal Spellemannprisen i samarbeid med Music Norway dele ut prisen til Årets internasjonale suksess, og vi ønsker dine forslag.

Skrevet av Rebeca 10.02.2021

Lise Davidsenvinner 600x400

Har du forslag til hvem som bør nomineres til Spellemann 2020 i kategorien Årets Internasjonale Suksess? Prisen er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport. Frist: Mandag 15. februar

Prisen består av Spellemannharpe, og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Nominer dine kandidater

Nå kan du være med på å nominere kandidater til prisen for 2020. Hvilke utøvere og opphavere har klart å nå ut til verden i 2020? Kandidaten skal ha bidratt til å synliggjøre Norge i utlandet og dannet grunnlag for økt verdiskapning i 2020. Generell kommersiell, faglig og musikalsk suksess skal vektlegges, herunder musikksalg, radiospillinger, listeplasseringer, konserter og medieomtale i utlandet. Samarbeid med norsk støtteapparat og deling av kunnskap og nettverk vurderes også.

Selv i annerledesåret 2020 da omveltning og omstilling har preget verden har en rekke norske utøvere og opphavere klart å markert seg i toppen av den internasjonale musikkarenaen. Årets Internasjonale Suksess er en feiring av dette og av norsk musikklivs utrettelige internasjonale arbeid, sier Helene Broch, senior rådgiver i Music Norway.

Årets Internasjonale Suksess skal løfte frem utøvere og opphavere som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Tidligere prisvinnere er Lise Davidsen (2019), Stargate (2018), Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015).

Nominer din kandidat her.