Artister klare for Nordic Folk Alliance i Danmark

Tre norske artister er valgt ut til å delta på Nordic Folk Alliance i Roskilde, Danmark 18-20 april.

Skrevet av Aslak Oppebøen 15.02.2023

Synnove Plassen (foto: Zosha Warpeha).
Synnøve Brøndbo Plassen spiller showcase på Nordic Folk Alliance


De tre norske artistene som er plukket ut av en nordisk jury til de offisielle konsertene er Eriksson/Myhr/Malmström, Susanne Lundeng og Synnøve Brøndbo Plassen.

"Nordic Folk Alliance var vår første internasjonale showcase-festival. Dette arrangementet ga oss mulighet til å møte fantastiske folk fra forskjellige deler av musikkindustrien i en hyggelig setting. Å delta som showcase-artist på denne arenaen resulterte i mange nye venner og kollegaer som vi ønsker å samarbeide med i fremtiden og det førte samtidig til mange internasjonale spilleoppdrag."– Mattias Thedens, Gangar

Vi oppfordrer hele norsk bransje til å ta turen til Nordic Folk Alliance i april. Du kan melde deg på HER.

Arrangementet ble initiert i 2018 av Folk Alliance International i USA med de nordiske eksportkontorene som lokale partnere. Konferansen, som tidligere har vært arrangert i Göteborg, er i år flyttet til Roskilde og du kan oppleve seminarer og paneler på dagtid, samt offisielle showcaser på ettermiddag/kveld. Man søker å tiltrekke seg musikere og bransje innen folkemusikk og «Global Roots» fra Norden, Baltikum, Europa og Nord-Amerika.

Sjekk ut seminar- og konsertprogrammet HER.

Nordic Folk Alliance er organisert av Tempi, Export Music Sweden, Music Norway, Music Finland, Iceland Music, Gimle and Roskilde Festival.