AURORA fikk internasjonal pris

AURORA avsløres som vinner av European Border Breakers Awards (EBBA) 2016 for pop, rock og elektronisk musikk.

Skrevet av Karoline 12.10.2015

Aurora skral utklipp 600 600x400
AURORA på Skral Festival i Norge (foto Erlend Buflaten).

AURORA er offentliggjort som andre vinner av European Border Breakers Awards (EBBA) 2016 – den europeiske musikkprisen for voksende artister. Den 19 år gammle singer-songwriteren fra Bergen har skrevet låter nesten halve livet og har gjort seg bemerket med sin mørke popmusikk. AURORAs debut-EP ”Running With The Wolves” har fått vid anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Nyheten ble offentliggjort på NRK Hordalands morgensending 12. oktober.

– Det er mange flinke unge der ute, så jeg føler at jeg har vært heldig. Det er spesielt at de har valgt meg, sa Aurora Aksnes, som er hennes fulle navn, til NRK.

Vinnerne vil motta prisen sin i en seremoni ledet av TV-personlighet og musiker Jools Holland på Eurosonic Noorderslag-festivalen i Groningen, Nederland 13. januar 2016. Vinnerne vil opptre på prisutdelingen.

Tredje året på rad

Dette er tredje året på rad at EBBA-prisen går til en norsk artist. Todd Terje fikk prisen for 2015, mens Nico & Vinz, da under navnet Envy, fikk prisen for 2014.

De neste ukene, vil EBBA-crewet møte og filme åtte prisvinnere til i ulike land over hele Europa. Opptakene blir en del av en road trip minifilm og denne vil bli delt på EBBAs nettside og sosiale media.

Den europeiske musikkprisen er finansiert av EUs Kreativt Europa-program. Med EBBA ønsker den europeiske unionen å fronte suksessen til ti debuterende artister som selger album og turnerer utenfor sitt eget hjemland.