Sterk norsk tilstedeværelse på Eurosonic

40 norske delegater og 10 norske band drar denne uken til Eurosonic i Nederland

Skrevet av Pål Dimmen 16.01.2018

Rohey foto signe luksengard
Rohey foto Signe Luksengard

Eurosonic er en av Europas viktgste showcasefestivaler for ny musikk. tusenvis av delegater fra hele verden strømmer til Groningen i Nederland for å få med seg det siste nye. Det er særlig livemarkedet som er i fokus på Eurosonic. Flere av de aller viktigste festivalene og konsertscenene i Europa booker sommer- og høstprogrammene sine etter Eurosonic, som kan bety mange spillejobber om man er heldig.

I år er det hele 10 norske navn på plakaten. Amanda Delara, Broen, Darling West, Fred Well, Great News, Pom Poko, Rohey, Rytmeklubben, Sigrid og Tuvaband viser seg for internasjonal bransje denne uken.

Av norske delegater vil flere av Norges største festivaler og arrangører være på plass i Groningen. Øyafestivalen, Bergen Live, Slottsfjell, by:Larm, FKP Scorpio Norge, Polar Artist, Up Front Artist og Atomic Soul er alle til stede, i tillegg til flere av Norges mest aktive plateselskaper og managementselskap.

Sigrid får EBBA

European Border Breaker Awards er en pris som deles ut til debutartister som når utenfor sitt eget lands grenser i sitt første år. Sigrid er en av vinnerne av denne prisen i år og sørger dermed for at dette er 5. året på rad en norsk artist vinner. Tidligere år har Alan Walker (2017), Aurora (2016), Todd Terje (2015) og Nico & Vinz (2014) fått prisen.

Fra Music Norway er Nina Finnerud, Head of UK office og Erlend Buflaten, Promotion Manager til stede.