Bli kjent med de nye Master-deltakerne

10 nye deltakere er valgt ut til Master-programmet.

Skrevet av Tina Brodal 08.07.2021

Master 2021 alle
Årets nye Master-deltagere

Master er et skreddersydd ledelsesprogram for unge, dyktige og fremoverlente bransjetalenter i norsk musikkbransje. Gjennom inspirerende fagsamlinger samt individuell oppfølging over en periode på litt under ett år har programmet som mål å ruste deltagerne opp til å lede et selskap samt forvalte rettigheter og karrierer i Norge og internasjonalt.

Gjennom fagsamlinger i 2021/2022 vil deltakerne tilegne seg relevant kompetanse innenfor alt fra musikkbransjekunnskap til tematikk som forretningsutvikling, strategi, ledelse, konflikthåndtering, forhandling og presentasjonsteknikk.

– Master er blitt et av Music Norway sine flaggskip program og i år som i fjor har det vært vanskelig å velge blant mange gode søknader. Rekruttering i musikkbransjen er viktigere enn noen gang sånn at alle våre artister, låtskrivere og produsenter har dyktige folk til å jobbe med og forvalte deres rettigheter i fremtiden. Vi gleder oss til å bli kjent med de 10 utvalgte til Master gjennom det neste året, sier prosjektleder Nina Finnerud.

Her er deltakerne i 2021/2022:

Marion Master 2122
Marion Skogseth Bjørsvik - Warner Chappel

Marion Skogseth Bjørsvik - Warner Chappel

Marion Skogseth Bjørsvik er 28 år og fra Valen, Kvinnherad, men bor i Oslo. Hun jobber som A&R Assistant i Warner Chappell, og har tidligere jobbet med alt fra festivaler, booking, til presse. Hun er den ene halvdelen bak artisten Marion Woodseth og har en mastergrad i Music Management fra UiA.

Eric Elvenes
Eric Elvenes - JB / Arctic Rights

Eric Elvenes - JB / Arctic Rights

Elvenes sin karriere begynte med en bachelorgrad i turisme og ledelse. Senere ble han tilbudt stillingen som artistmanager i Knirckefritt Management (Jaa9 & OnklP, Admiral P, Tommy Tee). I løpet av sin tid der jobbet han på booking- og ledelsessiden, i tillegg til turnemanagement, planlegging og produksjon av arrangementer over hele Norge. Mot slutten av 2020 begynte han som A&R i Arctic Rights hvor han jobber med låtskrivere og produsenter.

Arctic Rights Management (ARM) er Norges største indie musikkforlag hvor Elvenes er A&R med fokus på Hip Hop og RnB-rosteren. Han er også co-founder av musikkselskapet JB Music (Omar Noir, Gulla, IMERIKA, Sondrey, Fela) som representerer artister, låtskrivere og produsenter med nasjonale og internasjonale ambisjoner og opplevelser.

Stine Tømmerås
Stine Tømmerås - Nora Collective

Stine Tømmerås - Nora Collective

Stine Tømmerås, 26, er født og oppvokst i Trondheim, men har bodd i Oslo siden hun startet å jobbe med musikk i 2018. Hun har jobbet i managementet Nora Collective siden karrieren i musikkbransjen startet for 3,5 år siden, og har prøvd seg i flere felt innenfor samme selskap.

Nå jobber hun som co-manager og turnémanager for Stig Brenner og Arif, i tillegg til å være prosjektmanager for det meste av turnévirksomheten innenfor Nora Collective. Som turnémanager har hun gjort deres felles BBB-sommerturné, samt Stig Brenner sin «MIMOM-tour», og Arif sin «Waanderland-tour», noe som har sendt henne over hele landet, i tillegg til Skandinavia, England og USA.

Jeanett Helsvig ny
Jeanett Helsvig - Universal Music Norge

Jeanett Helsvig - Universal Music Norge

Jeanett Helsvig, 28, er født og oppvokst i Oslo og har et stort hjerte for musikk.

Hun har drevet med teater, dans og musikk hele livet og jobber nå som Export manager (Project Manager International Export) i Universal Music Norge. Hos Universal får hun jobbe med eksport av noen av Norges største artister: Astrid S, Dagny, Ruben, Marcus & Martinus m. fler.

Jeanett har en bachelor i produksjon- og prosjektledelse innenfor film og TV i Lillehammer. Samtidig som hun studerte i Lillehammer fikk hun praksisplass i musikkselskapet HES og fikk etter hvert også fast jobb. Hun jobbet i HES i 4 år med promotering av artister, management og festivaler og jobbet blant annet med artistene Eva Weel Skram, Anna of the North, Jonas Alaska, Chris Abolade og Odd Nordstoga.

Stina Helland Ny
Stina Helland - Warner Music Norway

Stina Helland - Warner Music Norway

Stina Helland (28) er født og oppvokst i Bergen, og jobber med digital og kreativ markedsføring hos Warner Music Norway.

I 2015 flyttet hun til Los Angeles for å fullføre mastergrad i Mass Communication og Music Industry Administration. Studiet ble kombinert med internships og jobb som freelance musikkjournalist, før hun tok steget inn i Direct Management og teamet til Katy Perry, i tillegg til konsertavvikling på Hollywood Bowl.

De tre siste årene har Stina som Fan Engagement Manager i Warner Music Norway jobbet med utvikling og gjennomføring av strategier for sosiale medier, digitalt innhold og kampanjer, både for selskapets lokale og internasjonale roster.

Simen Stensbol Master
Simen Stensbøl - Bøl Records

Simen Stensbøl - Bøl Records

Simen Stensbøl kommer fra Kongsvinger og startet Bøl Records i 2015 og har siden da vært daglig leder i selskapet. Han har en utdannelse innen økonomi og forretningsjus fra BI og musikkproduksjon fra Noroff. Han har samarbeidet med ulike artister innenfor ulike roller som grafisk design, management, PR og label management. Hatt lederansvaret for Paria og Aiida sine prosjekter siden 2015.

Peder Benjamin
Peder Benjamin - Major MGMT AS/United Stage

Peder Benjamin - Major MGMT AS/United Stage

Peder Benjamin startet i musikkbransjen uten erfaring ved å signere den til da ukjente gruppen Undergrunn og samt treffe lofi-hiphop bølgen med artister som eery og HM Surf.

Siden da har han jobbet seg opp gjennom musikkbransjen og rukket å være involvert i flere prominente norske artisters karrierer. Navn verdt å merke seg er Frida Ånnevik, Silje Nergaard, El Papi, Ringnes-Ronny, 612, Pasha, KingSkurkOne, Adrian Sellevoll, Morgan Sulele.

I 2020 startet han formelt managementet Major MGMT AS etter å ha jobbet flere år som frilans. Der signerte han artisten RIngnes-Ronny. Gjennom deres samarbeid har de virkelig klart å bane vei for norskspråklig musikk i Sverige spesielt og norden generelt. Debutalbumet Danspunk gitt ut gjennom Major gikk så høyt som nummer 4 på den svenske albumlisten.

Peder Benjamin jobber også som agent i det nordiske bookingbyrået United Stage hvor han jobber med Norden som samlet turnémarked. Der har han jobbet med artister som Lukas Graham, Mike Perry, Basshunter, Måns Zelmerlöw, Gilli, Icekiid for å nevne noen.

Jericson Joseph master
Jericson Joseph - Popular Demand Management

Jericson Joseph - Popular Demand Management

Jericson Joseph (25), født og oppvokst i Bergen, nærmere bestemt Fana. Jobber som Sessions & Studio Manager i Popular Demand Management.

I løpet av kort tid i musikkbransjen, har Jericson Joseph allerede rukket å jobbe for noen av Norges aller største artister og produsenter i både major label og management. Joseph har fra ung alder vært interessert i musikk, og har spilt ulike instrumenter opp igjennom årene, samt jobbet i Studentradioen i Bergen. De senere årene har bergenseren fått større interesse for å stå bak kulissene og utvikle talenter. 25-åringen har en bachelor i Strategi og PR fra Westerdals, og er nylig uteksaminert fra Music Business-studiet ved Høyskolen Kristiania. I 2020 startet Joseph som marked- og kommunikasjonsintern i Warner Music Norway, og ved endt internship ble han plukket opp av Aslak Klever i Popular Demand Management. I dag jobber han som Sessions & Studio Manager, og samarbeider tett med produsenter som Jesper Borgen, Erik Smaaland, Kriss Tømmerbakke, Anders Nilsen m.fl..

Mathilde Orlien master
Mathilde Orlien - GEMS og Brilliance

Mathilde Orlien - GEMS og Brilliance

Mathilde Orlien, 28 år fra den lille vestlandsbygda Volda, bosatt i Bergen. Project manager i GEMS og Brilliance. Sitter også i styret i Nattjazz, jobber med VillVillVest og jobber frilans innen produksjon og som produsent-manager.

Etter bacheloren i Administrasjon og Ledelse og master i Global Development var Mathilde egentlig på vei inn i bistandsbransjen da hun fikk et internship i Brilliance Music Group. Hennes første oppdrag ble gjennomføring av festivalen «Ferieklubben» på Koengen under Tall Ship Races hvor hun fikk jobbe med noen av de flinkeste folkene i bransjen. Etter det har det gått i et høyt tempo med foten innenfor mange ulike sider av bransjen - arrangør, inspisient på teater, plateselskap, styreverv og management.

Fra høsten 2020 har hun vært med på å starte og utvikle plateselskapet GEMS sammen med Ruben Nesse (Brilliance) og Geir Luedy (MADE) og jobber i dag bla med artistutvikling, release-planlegging og kreative marketing-kampanjer med artister som iris, Hedda Mae, ur Monarch, døssi, Cabin Fever og Ruben Dawnson mfl.

Adil Svendsen Master 2021
Adil Svendsen Laatyaoui - LGCY

Adil Svendsen Laatyaoui - LGCY og Sony Music

Adil jobber med eget management kalt LGCY tidligere kjent som Dreammaker. Forvalter artister som Hkeem, Alicya, Boua og produsenten Make the Noises. Begynte i 2020 som A&R i Sony Music hvor artistene fra management rosteren er tatt inn. God erfaring med 2 spellemannspriser gjennom Hkeem og Billboard placement med Make the Noises og Kevin Gates. Jobber like godt med etablerte artister som nykommere, og liker å tenke nyskapende samt utenfor «boksen» når det gjelder marketing, PR og mål for artistprosjekter.

Master-programmet har oppstart august 2021 og gjøres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene for musikk: Møst, ØKS, Sørf, Star, Brak, Tempo, KOFOR og RYK.