Bli kjent med Roza Taslimi

Roza Taslimi er ny prosjektkoordinator i Music Norway.

Skrevet av Kristiane Lunde 06.08.2021

Roza

Roza er 32 år fra Oslo, har tidligere jobbet som praktikant hos oss, og kjenner derfor Music Norway ut og inn. Hun har en BA i Film og TV-produksjon fra University of the Arts London, og har etter å ha kommet tilbake til Oslo jobbet på diverse produksjoner som blant annet koordinator og castingansvarlig, klubbarrangør og filmkurator.

Med en variert CV og et bredt nettverk mener hun at hun kan være en del av en positiv utvikling i bransjen. Roza tror at hennes bakgrunn har gitt henne perspektiv som kan komme godt med, og mener at man trenger at andre kommer inn med ferske øyne.

- I tillegg så skader det absolutt ikke at jeg har studert i London og er vant til å jobbe med en veldig mangfoldig gruppe mennesker, sier Roza.

Hvordan har du gått fra å studere film og TV i London til å jobbe hos Music Norway?

- Det var absolutt ikke planlagt! Etter å ha bodd i London i noen år, så har jeg fått oppleve en helt utrolig klubbverden, og da jeg kom tilbake til Oslo så var det Marit Soldal og Svanhild Landvik fra BLÅ som oppsøkte meg for å muligens starte opp et eget klubbkonsept. Slik ble konseptet Sweetcheeksxyou til. Nettverket mitt vokste, og jeg ble kjent med blant annet Amira Morstaq og Samsaya Sharma, som anbefalte meg videre til Einar Eidsvåg i Music Norway for å sitte i rådet Endringsagentene. Endringsagentene (EA) ble viktig for meg, det var først da jeg forstod at mine erfaringer kom godt med og jeg så at musikkbransjen var et sted jeg ville jobbe. Det siste året fikk jeg mulighet til å fungere som koordinator for EA og fikk etter hvert også jobbe som praktikant hos Music Norway. Jeg er så glad for å nå kunne gå inn i stillingen som prosjektkoordinator og bli med på utviklingen videre her.

Roza forteller at musikk alltid har vært en viktig del av livet hennes, men at det var lite norsk musikk som gjaldt da hun vokste opp. Da gikk det gjerne i jazz, soul og iransk musikk. Men etter faste besøk på klubber som Barongsai, RÅ og BLÅ fant hun raskt ut at sjangre som HipHop og RnB var det som skulle få en stor plass hos henne.

Jeg er spent på å se hva tiden bringer for norsk eksportklar musikk.

— Roza Taslimi

I sin rolle som prosjektkoordinator har Roza satt seg noen mål. Et av målene er at hun vil bidra til at tilbudene vi stiller med kan nå ut til flere, og at hun tror dette går hånd i hånd med satsingen Music Norway gjør med EA og Døråpneren. Videre forteller hun at hun gleder seg til hva hennes nye stilling kommer til å lære henne og at hun har store forventninger.

- Jeg er ganske fersk i musikkbransjen, så jeg gleder meg til å kunne vokse inn i rollen som koordinator sammen med de beste kollegaene. Det vil bli en tid med spennende utfordringer, og jeg ser frem til å bli bedre kjent med bransjen og bistå i arbeidet for å løfte norsk eksportmusikk, avslutter hun.