Bransjen kobles med utlandet igjen

På Oslo World 2. - 7. november.

Skrevet av Kristiane Lunde 28.10.2021

Oslo World2020 Lars Opstad 032
Oslo World 2020 (foto: Lars Opstad)

Oslo World arrangeres i år for 28. gang, og samler delegater og artister fra hele verden.

I samarbeid med Music Norway og Fritt Ord har Oslo World invitert fagfolk til Norge siden 2012. I år kommer det 17 internasjonale delegater fra blant annet Lebanon, UK, Tyskland, Sverige og Italia og 33 norske delegater til Oslo for å være med på festivalen, skape bånd på tvers av kulturer og utvikle sine nettverk.

Delegatene har mulighet til å delta på workshop med TrAP og Balansekunst, dra på panel med blant annet Keychange og NOPA, delta på seminarer med Music Norway, the Diversity Network og Tankesmien, middag med Utenriksdepartementet og mer. I tillegg har Oslo World et bredt festivalprogram på de forskjellige scenene i Oslo.

- Å delta som delegat på Oslo World er både stimulerende, utfordrende, lekent og sosialt. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med Utopian Manifesto, samt å delta på networking-event for en mer balansert og inkluderende kunst- og musikkbransje. Slike initiativ er med på å skape reell forandring. Jeg gleder meg også selvfølgelig til å se konserter igjen! Dette blir faktisk mine første konsertopplevelser siden vi åpnet landet, og ser spesielt frem til Miss Tati's Angola70 lørdag på Riksscenen, forteller Juno Jensen i Pieces of Juno, co-founder av KOSO collective og mangeårig delegat på Oslo World.

- Endelig kan vi invitere bransje fra utlandet igjen for å oppleve norsk kultur og musikk igjen. Oslo World har spesiell plass i mitt hjerte da jeg jobbet der før og den viser mer enn andre festivaler at musikken er grenseløs, sier Einar Eidsvåg, rådgiver i Music Norway og delegat under årets festival.

- Dette blir det første besøksprogrammet siden mars 2020 som vil foregå som planlagt. Jeg gleder meg til å møte kolleger fra inn- og utland for sosialt samvær og få gå på konserter igjen. Oslo World og Music Norway har utarbeidet besøksprogrammet sammen med tilskudd fra Utenriksdepartementet, fortsetter Eidsvåg.

Oslo World er en av Europas ledende festivaler for musikk fra Latin-Amerika, Afrika, Asia og Midtøsten. Målet med festivalen har vært uendret siden oppstart i 1994: Å bringe verden til Oslo og Oslo til verden. Tema på årets festival er “Rebeller: Det vil dreie seg om når musikken blir opprørsk - og når opprøret blir musikalsk”.

Oslo World2018 MARIOHENRIQUE
Oslo World 2018 (foto: Mario Henrique)