Dette er de norske deltakere i Keychange

76 artister og bransjeaktører fra 12 ulike land er blitt valgt ut for å delta i Keychanges talentutviklingsprogram i 2022.

Skrevet av Kristiane Lunde 21.01.2022

Keychange2022 Square Collage Grid

De norske artistene som er valgt ut til å delta i Keychange-programmet er Cham Leon og Nedja, mens Camilla Christensen, Kine Lundervold, Lennea Lyssand, Sofie Søndervik Sæther er valgt ut til talentutviklingsprogrammet for bransjeaktører.

Deltakerne er valgt ut av industri- og eksporteksperter og den nye kohorten av artister og profesjonelle bransjeaktører vil delta i et årelangt program, etter en åpen utlysning som mottok 590 søknader. Programmet lanseres med et digitalt kick-off 16. - 18. februar 2022, og har som mål å utstyre de 76 kvinnene og deltakerne i kjønnsminoriteter med ferdighetene, ressursene og mulighetene som trengs for å raskt spore dem til neste trinn i karrieren.

Kjønnsbalanse norsk eksportbransje:

Plateselskaper: 50/50
Management: 42% kvinner, 58% menn
Andre selskaper: 51% kvinner, 49% menn
Totalt: 48% kvinner, 52% menn

(Kilde: Vekst 2026)

Lennea Lyssand i Made Management forteller at det er at det er stas å være utvalgt til Keychange og at hun gleder seg til å bli med.

- Jeg gleder meg til å starte. Jeg ser frem til å bli kjent med perspektiver på tvers av landegrenser, og arbeide med viktige spørsmål rundt kjønn, klima og kunst. Mitt mål er å kunne sitte igjen med kunnskap og ammunisjon til å påvirke musikkbransjen i flere ledd, sier Lyssand.

Ved siden av møtene i hele nettverket, vil deltakerne delta i Creative Labs på de 13 festivalene som samarbeider med Keychange i Europa og Canada. Oslo World er den norske partnerfestivalen i Keychange. The Creative Labs vil ha form av workshops, seminarer, studioøkter, mesterklasser og mer. I tillegg til disse mulighetene vil programmets artister ta del i internasjonale showcases, innovatører vil bli invitert til internasjonale musikkkonferanser og hver deltaker vil bli invitert til å dra nytte av en mentorordning laget i samarbeid med shesaid.so.

Keychange-prosjektet, som er ledet av Reeperbahn Festival, PRS Foundation og Musikcentrum Öst, har et mål om å være et omfattende program for karriereutvikling for kvinner og kjønnsminoritetskunstnere og bransjeaktører.