Nytt nettverk skal styrke nordisk samarbeid

STATUS

Skrevet av Kristiane Lunde 20.01.2022

STATUS, et nytt nettverk har som mål å styrke nordisk samarbeid innen klassisk og samtidsmusikk, og starter med en forskning på den klassiske og samtidsscenen i Norden.

Det nye samarbeidsnettverket av organisasjoner i Norden skal utforske og analysere den nordiske scenen innen klassisk og samtidsmusikk. Initiert av SNYK (Danmark) inkluderer nettverket Iceland Music Information Center (IMIC), Music Finland, Music Norway og Unga Tankar om Musik (UTOM, Sverige).

- Det er lett å snakke om nordisk samarbeid, men så blir det med praten. STATUS er et unikt nordisk samarbeid hvor alle de nordiske landene er representert. Vi skal kartlegge utfordringer og muligheter takket være støtte fra Nordisk Kulturfond. Jeg er spent på hva som vil komme ut av denne prosessen, sier prosjektleder for kunstmusikk Einar Idsøe Eidsvåg.

Nettverket ble utviklet i 2021 for å styrke samarbeidet mellom de nordiske kunstmusikkscenene og formålet med dette er at det skal resultere i nye muligheter både lokalt og internasjonalt, spesielt mellom de nordiske landene. Det første fellesprosjektet til nettverket vil være en forskning på situasjonen for samtidsmusikk og klassisk musikk i ulike nordiske land. Forskningen vil omfatte en sammenligning av infrastrukturer i de nordiske landene samt den kunstneriske og sosiale statusen til kunstmusikk, og har som mål å identifisere nye muligheter for samarbeid og utvikling av klassisk og samtidsmusikk i Norden.