Fire norske artister til The Great Escape

Showcasefestivalen skjer 10.-13. mai 2023.

Skrevet av Tina Brodal 04.05.2023

TGE 2023 [pressebilder]
Showcasefestivalen The Great Escape skjer i Brighton, og fire norske artister skal spille.

The Great Escape er en av UK og Europas største showcase-festival som skjer i Brighton, England i mai. festivalen byr på et solid seminarprogram med ulike nettverksmuligheter, og årlig trekker den viktige bransjeaktører fra hele verden. Music Norway har siden starten i 2008 hatt en aktiv tilstedeværelse på festivalen.

Fire norske artister er booket til årets festival; SKAAR, Ash Olsen, Tigerstate og Whammyboy. 17 norske bransjeaktører deltar på festivalen, dette er inkludert 9 deltagere fra Masterclass.

Torsdag arrangerer TONO en samling for bransjen, og fredagen er det en Meet the Nordics brunch på Mrs Fitzherbert.

Les mer om artistene her:

SKAAR

Spiller på: THE HOPE AND RUIN Fredag 12. mai kl. 19:00

Eurosonic Skaar Foto: Isak Jenssen
(Foto: Isak Jenssen)

SKAAR (Hilde Skaar) vokste opp i vakre landskap på den lille øya Stord, og var ikke redd for å skille seg ut fra en tidlig alder. Fra hennes tidlige kjærlighet for Coldplay og Foo Fighters til å oppdage styrken og sårbarheten til artisten Banks, var hun fra en tidlig alder drevet av sin lidenskap for musikk. Og med sin teft for melodier, relaterbare tekster, sterke vokal og fengslende scenetilvære har SKAAR utviklet seg til å bli en artist som krysser av alle boksene for å kunne bli den neste store indiepop-artisten med utspring fra Norge. Hennes fem første singler er blitt A-listet på radio, og hun har skrevet og sunget originalmusikken til Netflix-serien 'Hjem til jul' og filmene 'Askeladden' og 'Battle'.

Ash Olsen Foto: Sondre Horvei
22-åringen Ash Olsen er klar for The Great Escape. (Foto: Sondre Horvei)

Ash Olsen

Torsdag, 11. mai / 19:30 – 20:00 / GREEN DOOR STORE

Fredag 12. mai / 19:30 – 20:00 / SHOOSHH

22-åringen fra Fredrikstad fikk mye oppmerksomhet i 2020 da hun slapp debutlåta «KITKAT» som umiddelbart ble listet på NRK P3. I etterkant av slippet fikk hun utallige henvendelser fra plateselskap både internasjonalt og nasjonalt, og hun ble trukket frem som en av de mest spennende nykommerne på lang tid.

Tigerstate foto fahil anweri [pressebilde]
(Foto Fahil Anweri)

Tigerstate

Spiller på JUBILEE SQUARE 11. mai kl. 13:00 og på PATTERNS DOWNSTAIRS 12. mai kl. 21:30.

Det oslobaserte kollektivet Tigerstate består av unge designere, musikere, fotografer og kunstnere. Kollektivet ble grunnlagt i 2020 og deres tilnærming til det de driver med musikalsk er organisk og demokratisk, men likevel helt gratis. Så lenge idéene er gode, er alt greit. Fra låtskriving til selve trakteringen av instrumenter og andre kreative krumspring, så er dette et kollektiv i ordets rette forstand.

Whammyboy

Whammyboy? [pressebilde]
(Foto: Sjur Pollen)

Fredag, 12 mai / 18:30 – 19:00 / QUEENS HOTEL

Lørdag, 13 mai / 21:00 – 21:30 / WATERBEAR VENUE

Noah Johansen AKA Whammyboy er en 24 år gammel kunstner fra Moss. Som halvt vietnameser og halvt norsk følte han ofte at han ikke tilhørte eller passet inn noe sted, og han manglet en følelse av tilhørighet og identitet. I tillegg til å være et sjenert barn, var det siste han forestilte seg å rocke ut på en scene og elske hvert minutt av det. Noah tok først fatt i gitaren i en alder av tolv, og overtalte faren til å lære ham så mye som mulig. Han innså umiddelbart at å spille musikk var en måte å kanalisere hans energi og uttrykke seg, og snart nok ble han – med egne ord – "avhengig av gitaren".

Les mer om The Great Escape her
.