Vil du spille på Showcase Scotland 2024?

Norge er internasjonal partner på Showcase Scotland 24-28 januar 2024, og Music Norway og FolkOrg inviterer nå utøvere som er klare for å presentere musikken sin for det britiske og internasjonale markedet til å søke om showcase.

Skrevet av Aslak Oppebøen 14.04.2023

Celtic Connections Old Fruitmarket [*]
The Old Fruitmarket i Glasgow under Celtic Connections

Showcase Scotland, i samarbeid med Celtic Connections, tilbyr en unik mulighet til å vise frem Norges mangfoldige musikkultur og en sjanse for musikere og deres team til å nettverke med profesjonelle delegater og musikere fra hele verden.

Vil du delta? Du finner søknadsskjema nederst i saken.

Hva er Showcase Scotland
Showcase Scotland er en femdagers internasjonal showcasefestival i Glasgow med talenter fra Scotland og en årlig internasjonal partner. Det er det største internasjonale musikkbransjearrangementet i Scotland og tiltrekker seg over 200 bookere, festivalarrangører, eventarrangører, agenter og bransjefolk fra 28 land. Showcase Scotland finner sted årlig under festivalen Celtic Connections.

Celtic Connections er en stor årlig folke-, roots- og verdensmusikkfestival som feirer keltisk musikk og dens forbindelser til kulturer rundt om i verden. Festivalen arrangeres på konsertsteder over hele Glasgow i løpet av januar og har over 130 000 publikummere over 18 dager.

Showcase Scotlands delegater har tilgang til alle showcaser, mottakelser og messeområde, noe som gir gode muligheter til å komme i kontakt med internasjonale bransjedelegater og artister.

Er Showcase Scotland noe for meg eller bandet mitt?
Dette er en verdifull mulighet til å vise frem musikken din til ledende profesjonelle innen musikkbransjen. Her finner du festivalbookere, konsertarrangører og agenter fra hele verden som er interessert i folkemusikk, roots- og verdensmusikk. Vi er opptatt av å kunne presentere et bredt spekter av norske folkemusikkartister i Scotland, også samarbeid på tvers av sjangere.

Aevestaden foto Ilana Vasseur (*)
Ævestaden spilte på Celtic Connections i 2023. Foto: Ilana Vasseur

Hvordan er utvelgelsesprosessen?

Søknader mottatt innen utløpsdatoen vil bli vurdert av et panel av fagfolk og rådgivere fra et bredt spekter av miljøer og faglig bakgrunner. Navnene på panelmedlemmene vil være tilgjengelige når resultatet foreligger. Panelet vil vurdere hver søknad mot kriteriene og vil sluttføre en kortliste. Denne vil bli sendt til den kunstneriske direktøren for Celtic Connections, som deretter vil velge minimum 6 artister.

Hva får de utvalgte artistene?

- Konsert på Showcase Scotland foran 200 bransjedelegater.

- Betalt opptreden på Celtic Connections.

- En rekke nettverksmuligheter med bransjefolk og andre artister.

- Dekket reise og oppholdskostnader.

- Music Norway jobber med å lage et internasjonaliseringsprogram for de valgte artistene.

Du finner søknadsskjema for å delta nederst i saken.

Showcase scottland [*]
På Showcase Scotland finner du relevant bransjeaktører fra hele verden som er interessert i folkemusikk, roots- og verdensmusikk. Foto: Facebook.com/showcasescot

Din søknad
- Du må bo og/eller virke i Norge.

- Du må fortelle oss hvorfor du synes musikken din passer for Celtic Connections kunstneriske program.

- Du bør gi klare begrunnelser for å søke og forklare relevansen for din karriereutvikling.

- Du må vise til en sterk merittliste og et eksisterende publikum for musikken din gjennom innspillinger, konserter, sosiale medier, strømming, anmeldelser av innspilt musikk og konserter, videoopptak etc.

- Du bør forklare hvordan du vil maksimere mulighetene som Showcase Scotland tilbyr, for eksempel gjennom din tilstedeværelse på sosiale medier, tilgjengelighet av elektronisk pressesett (EPK) eller live videoopptak.

- Du bør ha god engelsk synlighet på nett (nettside/sosiale medier).

- Promoteringsarbeid tilknyttet prosjektet som intervjuer og fotografering mm. må påregnes.

- Du må gi tilgang til musikken din på nett, for eksempel Spotify, Itunes, Bandcamp, SoundCloud etc.

- Bevis på eksisterende interesse eller støtte fra musikkindustrien vil være en fordel.

- Detaljer om eksisterende profesjonell representasjon - manager, agent, plateselskap eller promotør som støtter deg - vil være en fordel.

- Du må svare på en spørreundersøkelse i etterkant.

- Du må være tilgjengelig for å opptre i Glasgow under festivaldatoene til Showcase Scotland 24. til 28. januar 2024.

Hvis du ønsker å søke, men er usikker på om dette passer for deg, eller har andre spørsmål, kontakt gjerne prosjektleder Aslak Oppebøen (90175338, aslak@musicnorway.no) for en uformell prat.

SØKNADSFRIST 12. MAI

Søknadsskjema finner du nederst.