Fem norske Grammy-nominasjoner

Caroline Ailin er nominert i to kategorier, Morten Lindberg og Helge Sten i én kategori hver.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 13.11.2023

Helge Sten, Caroline Ailin, Morten Lindberg og Peter Herrestahl er nominert til Grammy i 2024. (Foto: Sten/pressebilde/ukjent, Ailin/Marte Mølstre, Lindberg/Robby Klein, Herrestahl/NMH)
Helge Sten, Caroline Ailin, Morten Lindberg og Peter Herrestahl er nominert til Grammy i 2024. (Foto: Sten/pressebilde/ukjent, Ailin/Marte Mølstre, Lindberg/Robby Klein, Herrestahl/NMH)

Nominasjonene til 66th GRAMMY Awards, som skjer i regi av The Recording Academy i USA, ble offentliggjort fredag.

Der kom det frem at Caroline Ailin, Morten Lindberg, Helge Sten og Peter Herrestahl er nominert i til sammen fem kategorier.

Ailin x 2
Caroline Ailin er nominert i Song Of The Year-kategorien som låtskriver på "Dance The Night (From Barbie The Album)" med Dua Lipa, sammen med Dua Lipa, Mark Ronson og Andrew Wyatt. Ailin er også nominert i kategorien Best Song Written For Visual Media for samme låt.

Ailin ble også nominert i to kategorier i 2020. Det var i kategoriene Record Of The Year og Song Of The Year for å skrevet "Don't Start Now" med Dua Lipa.

Ailin ble også nominert til Spellemann i Årets Internasjonale Suksess i 2021.

Morten Lindberg er nominert i kategorien Producer Of The Year, Classical for innspillingene:

— An Old Hall Ladymass (Trio Mediæval & Catalina Vicens)

— The Trondheim Concertos (Sigurd Imsen & Baroque Ensemble of the Trondheim Symfoniorkester)

— Yggdrasil (Cantus & Tove Ramlo-Ystad)

Lasse Thoresen: Lyden av Arktis (Arktisk Filharmoni & Christian Kluxen)

Alle innspillingene er gitt ut på plateselskapet 2L - The Nordic Sound. Morten Lindberg har blitt Grammy-nominert hele 35 ganger i forskjellige kategorier siden 2006, og ble tildelt en Grammy for Best Immersive Audio Album i 2019 for «LUX» med Nidarosdomens jentekor, Trygve Seim og TrondheimSolistene.

I tillegg til Lindbergs 35 nominasjoner er 2L involvert i ytterligere åtte Grammy-nominasjoner. Se full liste HER.

Helge Sten er nominert for første gang og det er i kategorien Best Engineered Album, Classical, som mastering engineer på albumet The Blue Hour.

The Blue Hour er en sangsyklus skrevet som et samarbeid mellom komponistene Rachel Grimes, Angélica Negrón, Shara Nova, Caroline Shaw og Sarah Kirkland Snider. Syklusen ble bestilt av og fremføres av det Boston-baserte kammerorkesteret A Far Cry, med Nova også som vokalsolist. The Blue Hour ble mastret av Sten i hans eget studio Audio Virus Lab. Sten er også som også er kjent under artistnavnet Deathprod. https://snl.no/Helge_Sten

Fiolinist Peter Herrestahl er nominert i kategorien Best Classical Compendium for Mazzoli: Dark With Excessive Bright, sammen med Tim Weiss, dirigent, og Hans Kipfer, produsent.

Herresthal er professor ved Norges Musikkhøgskole og gjesteprofessor ved Royal College of Music i London og NYU Steinhard School i New York. Han spiller på en GB Guadagnini fiolin fra Milano 1753. Missy Mazzoli er komponist. Arktiskt Filharmoni og Bergen Filharmoniske Orkester er også med på albumet, som er sluppet på BIS Records i Sverge.

Nominasjoner hvor nordmenn er involvert
"Barbie World (From the Barbie The Album)" er nominert i kategoriene Best Rap Song og Best Song Written for Visual Media. Aqua med Lene Nystrøm er involvert som featured artist sammen med Nicki Minaj og Ice Spice.

Kylie Minogue er nominert i Best Pop Dance Recording med produsent Lostboy og mixer Guy Massey for låta "Padam Padam". Ina Wroldsen har co-skrevet låta med Lostboy.

Barbie The Album er nominert i kategoriene Best Compilation Soundtrack For Visual Media.

Missy Mazzoli er nominert i kategorien Best Contemporary Classical Composition for Dark With Excessive Bright, som blir fremført av Peter Herresthal og Bergen Filharmoniske Orkester.

Se en liste over norske Grammy-nominasjoner gjennom tidene HER. Hvis det er noen vi har gått glipp av så send en epost til artikkelforfatter.

Grammy Awards 2024 skjer søndag 4. februar i Crypto.com Arena i Los Angeles.