Flere norske samarbeid til Eurovision 2022

Einar Kvaløy har co-skrevet tsjekkias bidrag Lights Off

Skrevet av Kristiane Lunde 07.01.2022

Songwriting camp CZ foto Michal Havlicek
Abi F. Jones, Dominika Hasek, Benjamin Rekstad, Einar Eriksen Kvaløy (foto: Michal Havlicek)

I september dro Einar Kvaløy til Tsjekkia for å ta del i Songwriting Camp CZ med andre internasjonale produsenter, komponister, tekstforfattere og utøvere. Resultatet ble låta Lights Off som vant tsjekkiske Melodi Grand Prix, og skal være deres bidrag i Eurovision 2022 i Torino, Italia.

- I sommer ble vi i Arctic Rights Management kontaktet av arrangøren av campen hvor de forespurte en topliner og en produsent, da vi hadde jobbet med arrangøren tidligere. Vi tok en runde med våre låtskrivere om hvem som kunne tenke seg å reise, og sende en liste ned til Tsjekkia. De valgte ut tre personer fra oss, deriblant Einar. Vi bestilte fly og ordnet med praktiske ting, samt søkte og fikk reisestøtte hos Music Norway, forteller Øyvind Strønen, A&R i Arctic Rights Management.

- For oss er det lett med Einar. Hans kunnskapsnivå og effektivitet som produsent er så god at for oss gjør vi bare det praktiske ved å få han ned til en camp, også kommer det gull ut av det som alle vil ha. Slik var det også denne gangen, sier Strønen.

Kvaløy forteller at de ble delt inn i grupper hver morgen på campen.

- Den første dagen skrev vi en låt fra morgenen av til ganske sent på ettermiddagen, og da vi ble ferdig med den, så tenkte vi skulle bruke de siste timene av dagen til å skrive en låt til - og sånn ble Lights Off laget. Så det var en veldig kjapt prosess, sier Kvaløy om hvordan Grand Prix-bidraget ble laget.

We Are Domi som fremfører låten er et tsjekkisk/ norsk band og består av Dominika Hasek, gitarist Casper Bjelland Hatlestad fra Stavanger og keyboardist Benjamin Rekstad fra Nesodden.

Einar Kvaloy foto Niko Jalauzidis
Benjamin Rekstad, Dominika Hasek, Casper Hatlestad, Einar Eriksen Kvaløy (foto: Niko Jalauzidis)

- Vi lagde den låten, dro hjem til Norge igjen, “glemte” den litt og tenkte ikke så mye på den. I slutten av oktober fikk jeg melding fra Benjamin, som spiller synth i bandet, som sa at den låten var blitt valgt som en finalist tsjekkisk Melodi Grand Prix. Da fløy de meg ned til Praha for å gjøre låta ferdig, så da fikk jeg produsert låten i tillegg. Jeg blir veldig glad om den havner på topp 10, men akkurat nå føler jeg det bare er stort i seg selv at jeg har havnet inn i Eurovision-universet og at vi får dra til Torino, sier Kvaløy.

I tillegg til tsjekkias bidrag, har også Hellas valgt et norsk bidrag som sin vinner. Artist Amanda Tenfjord, som er halvt norsk og halvt gresk, skal kjempe om førsteplassen i Eurovision med en foreløpig uannonsert låt.

Også i Sverige er det norsk involvering i Eurovision, da Kristin Marie har vært med å skrive låten Moving Like That som skal fremføres av svenske Omar Rudberg. Melodifestivalen, som showet heter i Sverige, har finalen 12. mars.

Eurovision-finalen arrangeres 12. mai i Torino, Italia.